Да ти паднат 100 хиляди

Гейм шоу, формат “The Money Drop” на „Endemol”, реализиран в близо 30 държави. Консултант на българския вариант е холандският продуцент Мариеке Франк. Водещ - Николай Кънчев.

Предаването има един водещ, а състезателите участват по двойки. Изискването е да имат силна връзка помежду си – да бъдат роднини или много близки приятели, като няма възрастово ограничение освен да са навършили 18 години. Участниците получават наградата от 100 000 лева в брой в самото начало и "всичко", което трябва да направят, е да я задържат.
Играта е предизвикателство към всички, които притежават комбинативно мислене и богата обща култура.

За да си тръгнат с пълни ръце, състезателите трябва да отговорят на 8 въпроса, като им се предлагат различен на брой възможни отговори. Играта се разиграва с помощта на "Drop" - устройство с четири "капана", на което се изписват отговорите на всеки въпрос. Участниците трябва физически да местят 100 000 лева върху капана, съответстващ на отговора, който те смятат за правилен. При правилен отговор капанът не се отваря и 100-те хиляди лева се запазват, но ако той е грешен, играчите рискуват да видят как наградата им пропада “вдън земя”.
За да намалят риска от бърза загуба, състезателите са свободни да разпределят парите си между няколко капана, като оставят поне един празен.
Форматът на всеки зададен въпрос винаги е един и същ: водещият дава на играчите възможност да избират между две категории. Ако се колебаят, водещият ги подтиква да направят избор. Ако не могат да решат, той хвърля ези-тура и прави избора вместо тях.

Въпросите от 1 до 4 имат четири възможни отговора – участниците могат да поставят пари само върху три капана. Въпросите 5, 6 и 7 имат по три възможни отговора – състезателите могат да поставят пари само върху два капана. Въпрос 8 има два възможни отговора – играчът може да постави сумата само върху един капан. Всичко или нищо.

От 12 март до 30 май 2012 г. по Нова телевизия.
От 28 ноември 2012 г. по КиноНова.

ИЗБРАНО