Неделя х 3

Неделно следобедно токшоу. Водещи: Андрей Захариев, Люба Пашова (Аделина Радева на 2 и 9 март 2014 г., Мария Силвестър до 23 февруари 2014 г.) и Боян Бенев (през сезон II и до 22.09.2013 г. - Александър Сано; през сезон I - Камен Воденичаров).

Предаването обединява трите различни гледни точки към живота на водещите. Всяка неделя те ще обсъждат политически, културни, социални и развлекателни теми, обединени в 3 едночасови блока (сезони I и II).
От сезон III предаванет има структура, която не го разделя на 3 обособени части, а залага на редуването на теми, гости, видеоматериали и рубрики, за да го направи още по-динамично.

„Неделя х 3" разчита на интелигентната и модерна публика, на зрителите с разнообразни интереси, които искат да погледнат на света с различни очи и да се запознаят с други гледни точки. Затова шоу им предлага разнообразие от теми, представени по позитивен и нестандартен начин.

Андрей Захариев, философ по образование, води блок със социален характер. Той търси събитията зад новините и анализира горещите теми от седмицата; кани гости, които да дискутират и сблъскват мненията си. Целта е гостите да дискутират и да изразят мнения в положителен дебат.

Мария Силвестър залага на различната и нетрадиционна гледна точка към живота на обикновените хора. Тя ще търси истории и герои от цялата страна с необикновен поглед и ежедневие, които обикновено не попадат в кадър. Най-важната от всички задачи, с които се е нагърбила, е да забавлява хората. Водещата представя неконвенционалната страна на нещата, а като търсач на истории ще изследва живота на обикновения човек, за да разбере кое го прави необикновен. Ще търси хората отвъд табелата „София”, които са встрани от информационния поток и същевременно живеят в него - по свои правила, които им позволяват да се чувстват щастливи.

Боян Бенев представя България на активните, мислещи и дейни хора. Водещият откъсва зрителя от злободневните проблеми и показва, че у нас има позитивни, светли и добри примери.

Александър Сано (Александър Николов), актьор и музикант, бе водещ на музикалния модул през сезон II.

Музика на живо в студиото - група "Те" с вокалист Преслава Пейчева (от сезон II).

От 2 октомври 2011 г. до 8 юли 2012 г. по БНТ1 и БНТ Свят.
От 23 септември 2012 г. до 28 юли 2013 г. - сезон II.
От 15 септември 2013 г. до 8 юни 2014 г. - сезон III.

ИЗБРАНО