Вкусът на живота

Предаването стартира на 12 януари 2007 година по Канал 1 и се излъчва веднъж седмично. Автор и водещ - Васа Ганчева.

“Вкусът на живота” е широкоспектърно магазинно предаване с насоченост към аудитория, състояща се предимно от възрастни хора, млади майки, безработни, учащи се. Предаването си поставя за цел в по-интимен тон да се обърне към хората от “третата възраст”, да повдигне самочувствието и духа им.

Интензивно в телефонни диалози водещата ще търси диалогичност и контакт с всички от другата страна на малкия екран, като ще се опита да измери пулса на обществената нагласа в приятелска атмосфера. В предаването зрителите ще видят много репортажи, гости в студиото, музика и “ретро” от Фонда на БНТ. Ще се обърне внимание на заниманията на тези хора, с какво запълват времето си, как гледат на живота от висотата на възрастта, какви са отношенията им в обществото и в семейството, умеят ли да организират живота си, какви са техните приятелства и увлечения.

Гостите в студиото при Васа Ганчева ще са едни от най-интересните личности на нашия обществен и културен живот, хора на мисълта и духа, на изкуствата, вярата и религията. В програмата ще се обръща внимание и на психологическото състояние на хората от “третата възраст”, на здравето и тонуса, на умелото разпределение на средствата за потребление. Ще се дават съвети за надомен труд и ориентири за търсене на работа, ще се осъществява връзка с институции и служебни лица за решаване на редица проблеми.


Предаването няма за цел обсъждането, анализирането и помощта в разрешаване на икономически, социални и политически проблеми. Стремежът е да се получи динамична програма, с чувство за хумор, с възраждане на интереса към изкуствата, в съчетание с много мода, кулинарни моменти, рецепти за билки, съвети за зеленината, козметични указания, спорт, съвети за домашните любимци.

До 26 ноември 2010 г.

ИЗБРАНО