Survivor. Филипините

Приключенско риалити шоу. Водещ - Владимир Карамазов.
Продуцент: Dream Team Productions. Място - Филипините.

Екип от над 70 човека работи близо 2 месеца по заснемането на новите серии от телевизионното приключение. Огромен архипелаг от острови на Филипините приюти това издание на Survivor.

Участниците бяха избрани след продължителен кастинг, на който се явиха над 26 000 кандидати. Новите сървайвъри са подложени на много нови изпитания и сюжетни изненади, както и на изключително влажен климат.
Продуцент на риалити шоуто от страна на bTV е Бранко Салич, а от страна на Dream Team Productions - Евтим Милошев. Главен сценарист е Иван Спасов от Dream Team, а главен оператор – Иво Данчев от bTV. Водещи на Survivor Филипини и Survivor Live! отново са Владимир Карамазов и Евтим Милошев.

На Филипините живеят четири от най-отровните змии на планетата, като най-опасни са филипинската кобра Ная Ная и кораловата змия. Друга заплаха за участниците са бокс медузите, досегът с които може да бъде смъртоносен в зависимост от степента на пораженията върху човешкото тяло. Температурите в региона не падат под 35 градуса дори през есента. Районът, в който е заснето шоуто, е изключително беден, но хората са внимателни и гостоприемни, като основните им препитания са отглеждането на ориз и риболов.

Малко след началото на снимките, от масивен инфаркт на 30 май сутринта почина един от участниците - Нонко Воденичаров.

От 22 септември до 21 декември 2009 г. по bTV. Победител - Георги Кехайов от Добринище.

ИЗБРАНО