Vip Dance

Телевизионно шоу, водещи - Иван Христов и Андрей Арнаудов.

VIP Dance е предаването, което ще търси любимите танцьори на България. В продължение на три месеца, ще радва окото на българския зрител с изящни танци, спортен хъс и невероятна селекция от звезди, за които никой не подозира всъщност колко добри танцьори са.
За първи път българските зрители ще са свидетели на една ожесточена надпревара между отбори от по 4-ма изпълнители - две известни личности и двама хореографи. Според условието на формата всеки танц ще се изпълнява едновременно от всички членове на отбора.

В подбора на VIP-овете продуцентите от Old School са заложили на много различни като характер личности, с разнообразни професии и мироглед. Форматът на "Ендемол", чийто прототип е Strictly Dancing, позволява зрителите да надникнат в личните отношения на звездите. Дали това, че вероятно някои характери няма да си паснат, ще повиши спортната злоба между отборите, ще си проличи още в първото издание на предаването.

За танцувалната форма на всеки отбор ще чуем тежката дума и на журито: Нешка Робева, Галена Великова, Орлин Павлов и Ивайло Манолов. Решаващата власт е в ръцете на зрителите - единствено техният вот ще има значение за това, кой отбор ще бъде провъзгласен за любима двойка на България.

Регламент:
Всяка седмица ще има по две състезателни вечери – в понеделник и вторник, като всеки отбор ще представя по един танц в предварително зададен стил. По време на всеки лайф половината от отборите ще танцуват добре познатите бални или латино танци, а другата половина ще изпълняват танц от новите по-екзотични стилове, сред които бродуей, хип-хоп, афро джаз, етно танци.
Всеки отбор ще бъде от 4-ма членове, като всички те ще участват в изпълнението на всеки танц, т.е. ще бъдат заедно на сцената. Затова за хореографията на отделните отбори, които всъщност са мини ансамбли, ще се грижат най-добрите специалисти у нас.

Журито ще оценява и двата дни, като 4-те отбора с най-нисък резултат ще бъдат номинирани за отпадане във вторник. Те ще защитават честта си в петък, като всеки отбор трябва да адаптира своите две изпълнения от седмицата за танц в двойка. Единият от танците ще се изпълнява от двойка от известни личности, а другият – от хореографите в отбора.
По време на елиминационното предаване журито ще коментира изпълненията, но оценките ще се дават от зрителите чрез техния вот. Решението кой отбор ще напусне шоуто зависи единствено и само от гласуването им. В края на предаването отборът с най-нисък процент зрителски вот напуска състезанието и танцува за последен път.

От 8 септември 2009 г. по Нова телевизия.
От 9 май 2011 г. - (повторение) по телевизия Diema Family.

ИЗБРАНО