Часът на мама

Токшоу със съвети и информация за всичко, което вълнува модерната майка.
Изпълнителни продуценти - Явор Попов и Милена Будинова, "Супернова медиа" (познати от документалното риалити “Такъв е животът”). Водещ - Даниела Колева (до август 2009 - Ива Дойчинова и Богдана Трифонова).

Предаването помага на българската майка да намери най-точния баланс между любовта към детето и изискванията за доброто му възпитание и отглеждане.
Всяко издание съдържа три основни теми:
- за психологията на децата и възпитателните трикове;
- за ситуациите, пред които често се изправят самите родители;
- конкретни знания, необходими на жените за успешното справяне с бита.

Продукцията е пригодена специално за българските майки и проблемите, с които те се сблъскват ежедневно. Предаването е и първият телевизионен форум, в който родители могат да обменят опит, да получават съвети от различни специалисти, свързани както с отглеждането и възпитанието на децата, така и с проблеми като социализацията след майчинството, отношенията в семейството, организацията на свободното време и почивка и т.н.

Участници са млади майки, които обсъждат своите проблеми, свързани с майчинството и отглеждането на децата, но също така и специалисти от различни области – лекари, психолози, социални работници, които съветват майките по различни въпроси.

На старта си и до месец май 2008 г. предаването се излъчва следобед, когато децата спят, а майките имат най-много време за себе си. Време, в което могат да споделят своето мнение и да получат обратна връзка и съвет за всичко, което ги вълнува. По-късно и до август 2009 г. токшоуто е сутрешно.

Във всяко предаване се взима предвид и гледната точка на бащите в специални теми, посветени на бащинството. Специално внимание се отделя на реакциите на мъже, които за първи път чуват новината, че ще имат бебе.

Уеб сайт: http://www.mama.btv.bg/
Уеб сайт: http://mama.ladyzone.bg/
Фейсбук: facebook.com/CastNaMama

От 15 октомври 2007 г. до 28 август 2009 г. по bTV (I и II сезон).

От 19 март до 29 юни 2012 г. по bTV Lady (III сезон).
От 10 септември 2012 г. - IV сезон (всеки делничен ден от 10 ч.). От 21 април 2013 г. до 1 май 2014 г. и от 14 до 29 юни 2014 г. - сезон V (веднъж седмично).

ИЗБРАНО