Сблъсък

Сутрешно токшоу - "предаване за конфликти". Водещи - Андрей Арнаудов и Иван Христов.
Сценарист - Мирон Крумов (рубриките „Звездите ми го говорят“ и „Приключенията на Недялко Ем. Цанев“).

Конфликтите могат да бъдат всякакви: от забавни и иронични до сериозни социални проблеми. От баба и дедо до сите внучета заедно. Действието се развива на боксов ринг, защото той най-добре олицетворява сблъсъка на основните мнения по всяка разглеждана тема.

По всеки въпрос има две мнения, на този принцип е изградено ток-шоуто. Два отбора се сблъскват на думи в нещо, подобно на боксов ринг.

Участниците спорят по предварително обявена тема, която може да бъде сериозна или изцяло забавна. За разлика от други дискусионни предавания, където костюмари бръщолевят чуждици, в "Сблъсък" се говори на достъпен език.

===

В първата част на предаването водещите разговарят с атрактивна личност от света на шоубизнеса, политиката и културата. На горещия стол пред Иван и Андрей са заставали всички - от Бойко Борисов до Йоло Денев, от Йорданка Христова до Луна. И до днес зрителите си спомнят зрелищните участия на Кати, Иван Гарелов, Димитър Цонев, Стефка Берова, Дони и Нети, цирк "Монте Карло".

Втората част на предаването представлява същинският сблъсък на ринга. Четири популярни личности (два отбора от по двама души) спорят по актуална тема от седмицата. В рамките на три рунда те сблъскват позициите си, а зрителите решават със своя вот кой от враждуващите лагери е победител.

Касиво момиче оповестява началото на всеки рунд.

Темите се подкрепят от комедийните рубрики „Звездите ми го говорят”, „Култура ми Янко”, анимацията „Приключенията на Недялко Ем. Цанев”, пародията „WC шоп” и полето за детски бисери „Без зъби”.

Мотото на предаването е "Няма невъзможни неща".

От 9 февруари 2013 г.:
- в съботното издание: актуални теми;
- в неделното издание: принципни конфликти.

===

Уеб сайт: show.sblusuk.com, sblusuk.tv7.bg
Фейсбук: facebook.com/sblusuk

От 2000 г. по телевизия "Ден" - 1 сезон.

От 28 октомври 2001 г. до 26 юли 2009 г. по bTV (излъчване в неделя сутрин; продуцент - "Сиа Адвертайзинг", от 2005 г. - продуцент "Междинна станция") - 8 сезона.

От 9 февруари до 28 юли 2013 г. по TV7 (събота и неделя сутрин) - сезон X.
От 7 септември 2013 г. до 9 март 2014 г. - сезон XI.

ИЗБРАНО