Амазония

За филма

Държава: Бразилия
Година: 2007
Жанрове: Сапун

Режисьор: Маркус Шлехтман

В ролите: Хосе Вилкер, Джована Антонели, Вера Фишер, Алехандре Боргес, Жозе де Абреу, Пауло Нигро, Лима Дуарте, Касио Габус и др.


"Amazonia: De Galvez a Chico Mendes": Сага за човешките завоевания, за предизвикателствата, които хората срещат в стремежа си да живеят в хармония с природата.

Повече от столетие богатствата на Амазония изкушават храбреците да опитат късмета си в дебрите на в джунглата. Ала в плодородната земи, предлагащи надежда за по-добър живот, царуват експлоатация и несправедливост. Немалко храбри воини загиват, завладявайки тази изпълнена с магия, но носеща разочарование и мъка, земя.

Времето тече, обновявайки природата и живота, а с тях - надеждите и конфликтите.

Един човек, искрен и принципен, изпълнен с чувство за дълг, ще обедини и поведе хората. Ала новото мислене ще срещне стена от неразбиране - привържениците на традицията ще се опълчат срещу новите идеи...

Сюжетът на сериала разкрива живота на хората в многобройните села на Амазония и борбата им за независимост на щат Акре, започнала през 1899 година.

В основата на серията са историите на две семейства, едното бедно, a другото богато.


В сериала се преплитат съдбите на много хора:

- испанския политик Луис Галвес, решен да забогатее от добива на каучук и представящ експедицията си за испанска танцова трупа, и неговата вълзлюбена Лола, най-красивата куртизанка н Манаус

- Полковник Фирмино, каучуков барон, собственик на плантацията «Санта Рита», където стотици бедяци добиват каучук. В Манау живеят жената и децата му, както и любовницата му, танцьорката Жустина. Фирмино живее в лукс и разкош, той е собственик на каучукова плантация, а семейството на Бастиао, производител на каучук, тъне в мизерия. Но любовта не се интересува от социалното положение. Най-голямата дъщеря на Бастиао, Делцуите??, се влюбва в сина на каучуковия барон Тавинхо, и забременява от него. За да избегне позора, момичето твърди, че носи дете от легендарното животно Бото, съблазняващо жените в облика на красив мъж.

- 50 години по-късно, роденият за лидер Чико Мендес бива обсебен от идеята да запази тропическата гора от унищожение. Обединявайки политици и църква, екологични организаци и мощни банки, той посвещава на тази борба целия си изпълнен с трудности живот ... Чико Мендес си спечелва признанието на обществеността, и получава много международни награди, включително и от ООН. През 1988 год, той е убит на стълбите пред дома си, но приятелите и близките му продължават борбата...


Една незавършена история ...

ИЗБРАНО