Любовен облог

За филма

Оригинално заглавие: Apuesta por un amor
Държава: Мексико
Година: 2004
Жанрове: Романтичен

Режисьор: Бенхамин Кан, Алфредо Гурола

В ролите: Патрисия Мантерола, Хуан Солер, Алехандра Авалос, Роберто Паласуелос, Моника Санчес и др.


Хулия Монтаньо е момиче със силен и високомерен характер. Тя е най-красивата жена в Сан Гаспар, забравено селце, където живее баща й. Дон Хулио е най-богатия и могъщ земевладелец. Именно тя се заема с имението, когато брат й Алваро се отдава на алкохола и злоупотребява с положението. Соледад, по-малката й сестра, е една примирена девойка, която страда заради безразличието на баща си и се крие в своите фантазии.


Дон Хулио и приятелят му Игнасио искат Хулия да се омъжи за Франсиско, синът на Игнасио, за да обединят състоянията на двете семейства. Но Хулия приключва годежа си, когато научава, че Франсиско й е изневерил с Ева, жена с леко поведение. От този момент много мъже се опитват да я завоюват, но Хулия не се доверява на мъжете и се отнася към тях с пренебрежение.


Дон Хулио е влюбен в Касандра, честолюбива жена и опортюнистка, която се интересува само от богатството. Касандра живее в столицата, обича да залага големи суми и има няколко любовника. Има само един мъж, който наистина я интересува – Габриел, в когото се влюбва до полуда. В една игра на покер, организирана от Касандра, Габриел спечелва имението на Игнасио и той го моли за отсрочка от три месеца, за да изплати дълга и да си върне земята. От любопитство, Габриел отива до Сан Гаспар, за да разгледа имението. Когато там се запознава с Хулия, между тях пламва привличане, заради което той решава да остане в селцето. В Хулия нараства непознато за нея до този момент чувство.


Забелязвайки привличането между тях, Касандра започва да плете интриги, за да предотврати дон Хулио да приеме връзката между дъщеря му и Габриел. Касандра иска да има всичко: да се омъжи за Хулио и да бъде любовница на Габриел. Когато Габриел придобива имението на Игнасио, дон Хулио прави всичко възможно, за да не позволи да преуспее. Но Габриел не се предава лесно и не приема поражения, решава да се бори срещу дон Хулио, за да спечели любовта на Хулия до края на живота си...

ИЗБРАНО