4400

За филма

Държава: САЩ
Година: 2004
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: (сценарий) René Echevarria, Scott Peters

В ролите: Жаклин Макензи , Джоел Греч, Патрик Флюгер, Чад Фауст, Мегалин Ечикънуолк и др.


"The 4400": Това е историята на 4400 души, които изчезват за период от 50 години и всички заедно се появяват отново, без да си спомнят къде са били и какво се е случило с тях.

4 сезона, 45 еп. х43 мин.


Комета довежда група от точно 4400 човека на Хайленд Бийч, в Каскадите близо до планина Рение, Вашингтон. Всички тези 4400 са изчезнали в сноп от бяла светлина в различни периоди от времето, започвайки от 1946 г. След завръщането си, никой от тях не е остарял, всички са дезориентирани и не помнят нищо за периода между своето изчезване и завръщането си. Пъзелът на мистерията започва да се подрежда, когато поредицата разкрива всяка от историите на 4400-те.


Започват да се случват странни неща, докато тези хора се опитват да се реинтегрират в обществото. Те притежават най-разнообразни загадъчни сили и изключителни способности за контрол на ума, които сеят страх сред населението.


При всяко завръщане в различен свят от този, който са оставили, 4400-те се борят с миналото и с тайната за това, къде са били...


Въпреки изминалия половин век, хората са видимо непроменени, но притежават необясними умения: от свръхразвити рефлекси до гениални познания.

Националната агенция за предотвратяване на заплахите е правителственото звено, което отговаря за разследването на всички случаи, свързани с пришълците, както и за регулярното поддържане на връзка с тях.


Същевременно неконтролируемото разпространение на наркотика промицин създава един опасен свят. Половината от всички, опитали дори една единствена доза от наркотика, плащат с живота си. Останалата част е изолирана от обществото и преследвана от правителството, решено да се бори с промицина докрай.


Сериалът започва с топка светлина, пътуваща към Земята, но освен очакваното катастрофално събитие, хиляди от завърналите се отвлечени са оставени без никакви спомени за преживяното. Никой от тях не е бил никъде от няколко месеца до десетилетия, но и не е остарял даже и ден.


От 12 август до 16 септември 2007 г. по bTV (I сезон). От 11 до 22 май 2008 г. - повторение.

От 29 септември 2008 г. по Diema2 (I - IV сезон). От 1 май 2009 г. - повторение.

От 11 август 2012 г. по TV7. От 6 август 2013 г. - повторение (от сезон I).

От 3 декември 2012 г. по CBS Drama.

ИЗБРАНО