Свръхестествено

За филма

Оригинално заглавие: Supernatural
Държава: САЩ
Година: 2005
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: (сценарий) Eric Kripke, Sera Gamble

В ролите: Джаред Падалечки, Йенсен Ейкълс, Джефри Дий Моргън, Саманта Ферис, Кейт Касиди, Чад Линдберг


Сериал за паранормални явления, проследяващ живота на чаровните братя Дийн и Сам Уинчестър, които с помощта на ангела Кастиел преследват вампири, върколаци, духове и всякакви други чудовища, както и се борят с различни паранормални явления, голяма част от които част от американския фолклор и градски легенди.

Сам и Дийн са двама братя, отгледани от баща им Джон, който от най-ранно детство обучава синовете си да преследват и убиват всички зли създания на нощта, след като майка им Мери е убита от свръхестествено зло, когато момчетата са още малки. 22 години по-късно, Джон мистериозно изчезва и двамата братя поемат на опасно пътешествие за да го открият. Когато го намират Джон признава, че знае какво е убило майка им – зъл демон, а самият Джон е открил начин да го проследи и убие.

Междувременно Сам започва да проявява свръхестествената способност да вижда смъртта на хора, преди това наистина да се случи, а тези видения винаги са свързани с демона, в чийто планове Сам определено присъства, но с незнайна цел. Когато Джон умира в неравна битка с демона, двамата братя трябва сами да продължат делото започнато от баща им. Но предсмъртните слова на Джон разкриват смущаващи факти относно участието на Сам в апокалиптичния план на демона...

От 14 април 2010 по TV7 (сезон II). От 17 май 2011 г. - сезон IV. От 24 февруари 2014 г. - сезон VI.

ИЗБРАНО