В неизвестнoст

За филма

Оригинално заглавие: 1-800-Missing
Държава: САЩ / Канада
Година: 2003
Жанрове: Крими

Режисьор: Mike Rohl, David Wu, Neill Fearnley

В ролите: Катерина Скорсоне, Вивика Фокс, Марк Консуелос, , Глория Рубен, Дийн Макдърмът, Хустина Мачадо, Джъстин Луис, Алекс Епъл


Реални случаи на безследно изчезнали хора в САЩ. Създадена е по поредицата на Мег Кабът „1800 Where are you”.

Обичайно е агентите на ФБР да разчитат само на безспорните факти. Брук Хаслет (Глория Рубен) е агент с множество успешно разрешени случаи в практиката си. Тя е земен човек и вярва само в онова, за което има солидни доказателства. Шефът й Алан Койл (Дийн Макдърмът) обаче й определя за партньор медиум с видения, специалния консултант Джес Мастриани (Катерина Скорсоне). Тя е млада жена без никакъв опит в полицейските дела, но - след като е била ударена от мълния - се е сдобила с чудната дарба да сънува странни сънища, в които открива улики за местонахождението на изчезнали хора. В екипа участва и съдебният патолог и компютърен специалист Съни Естрада (Хустина Мачадо).

Когато Джес постъпва в отдела, колегите й я приемат със смесени чувства. Първоначално Брук е настроена скептично към „виденията” на Джес и партньорството им е далеч от перфектна комбинация, но постепенно те осъзнават, че целта е по-важна от използваните методи за намирането на хилядите хора, които изчезват ежегодно в САЩ. Този изключително женски екип с ефективни действия спасява живота на мнозина, които се смятат за безследно изчезнали.


Джес е изпратена на обучение в Куонтико, Вирджиния, но дарбите й се оказват безценни и нейният амбициозен шеф Джон Полак (Justin Louis) отново я връща на работа в управлението във Вашингтон. Новият партньор и „учителка” на Джес е талантливата агентка Никол Скот (Vivica A. Fox), чиито неортодоксални методи на разпит и разследване често преминават отвъд позволеното.

В издирването на изчезнали хора на Джес и Никол помага специалистът по веществени доказателства Антонио Кортес (Mark Consuelos), чиято сърдечна усмивка размеква сърцата на двете млади жени.

Главната героиня Глория Рубен е отличена с две номинации за награда „Еми”( 1997, 1998) за най-добра поддържаща актриса в „Спешно отделение” (1994) и една номинация “Златен Глобус” за участието си в същия сериал. Рубен е участвала също в хитовите сериали: “Закон и ред” (2002), “Вашингтон, окръг Колумбия” (2002), “ЦРУ” (2001).

От 15 юли 2010 по Pro.bg.
От 1 ноември 2010 по bTV Cinema.

ИЗБРАНО