Кайл Екс Уай

За филма

Държава: САЩ
Година: 2006
Жанрове: Драма

Режисьор: Джил Джънгър

В ролите: Мат Далас, Маргерит МакИнтайър, Ейприл Метсън, Брус Томас, Крис Оливеро и др.


"Kyle XY": В горите край Сиатъл, Вашингтон в безсъзнание лежи млад мъж, без дрехи и без какъвто и да е спомен за случилото с него. Младежът не може да си спомни абсолютно нищо от своето минало - нито дори името си. За сметка на това притежава удивителни способности, които с течение на времето се проявяват под най-невероятни форми. Но съществува един факт, който озадачава всички, включително и самият Кайл и който го прави различен от всички хора - той няма пъп.
Звучи ви познато? Не, това не е продължение на един от любимите сериали на зрителите на Фокс Крайм - Джон Доу - който Фокс реши да прекрати да продуцира след 21-вия му епизод. Въпреки някои сходства в сюжета, идеята за Кайл Екс Уай е създадена преди тази за Джон Доу, като в премиерния епизод Кайл дори е наречен “Джон Доу” от лекарите в клиниката, в която е настанен, тъй като това е името, което властите дават на всеки, който те не могат да идентифицират.
В клиниката Кайл среща психоложката Никол Трейгър. Тя разбира, че той е младеж, който има нужда от по-специално внимание, затова го взима със себе си у дома за голямо разочарование на двамата тийнейджъри, господари на къщата - дъщеря й Лори и синът й Джош, в когото те виждат не само конкуренция за любовта на родителите, но и допълнителен товар в и без това нелекото им всекидневие на подрастващи. Скоро Кайл се сблъсква с наглед обикновените за всеки неща като компютър, музика, партита и училищен живот, но за него те са тотално непознати. Докато се опитва да разбере света, той става част от семейството и постепенно се адаптира към заобикалящата го среда, макар с цената на доста недоразумения - понякога комични, но доста често и с трагични последствия.
Заедно с новото си семейство Кайл ще се опита да намери отговор на въпросите, които никога няма да му дадат мира - кой е той всъщност, защо не си спомня нищо от живота си до този момент и защо е толкова различен от всички останали.
В живота на Кайл, обаче, се появява мистериозна групировка, която всячески ще се опита да му попречи да открие истината. А каква е тя?

ИЗБРАНО