Пробуждане

За филма

Оригинално заглавие: Alborada
Държава: Мексико
Година: 2005
Жанрове: Сапун

Режисьор: Monica Miguel, Sergio Quintero

В ролите: Марчело Кордоба, Лусеро, Фернандо Колунга, Артуро Пениче, Даниела Ромо


Това е една история за любовта, забулена в драматични събития между двама души.

Тя е Иполита – красивата и изпълнена с надежди и любов към своя съпруг младоженка. Той обаче е сексуално объркан или импотентен младоженец. Неговата безскрупулна майка на всяка цена иска внук, който да наследи голямото богатство. А любовният триъгълник се затваря от Луис, странстващия бизнесмен от малък мексикански град, когото някой се опитва да убие.

Събитията се случват в колониална латинска америка по време на размирици, несправедливост и социални различия, когато селяните живеят под натиска на колемия железен юмрук на аристокрацията, а всеки – и богат, и беден – е подвластен на прочутата испанска инквизиция.

Мария Иполита Диаз е отгледана от баба си – доня Карлота, в града Санта Рита в Панама. Иполита е родена в Мексико и никога не е виждала баща си, а съдбата я разделя с майка й – Асунсион, в ранна възраст. За да помогне на внучката си да не живее в мизерия, доня Карлота урежда тя да се омъжи за сина на доня Аделаида де Гусман – Антонио. Няколко месеца по-късно, обаче доня Карлота умира без да узнае, че младите не са консумирали брака си, защото Антонио е импотентен. Още повече, доня Аделаида постоянно малтеретира Иполита заради това, че е незаконно дете.

Аделаида знае, че синът й ще наследи огромното богатсво на чичо си Просперо само ако има дете. Тя също знае, че Антонио не може да има деца. Така Аделаида принуждава един избягал затворник да изнасили Иполита, за да може тя да забременее. Затворникът е Луис Манрик и Арелано, мексикански търговец изпратен да приключи една бизнес сделка в Санта Рита от братовчед си – графът на Гевара. Луис даже и не подозира, че тази бизнес сделка може да се окаже негов фатален капан...

По телевизия Евроком НКТБ, 2008 - 2009 г.

ИЗБРАНО