Зайнфелд

За филма

Държава: САЩ
Година: 1990
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Jerry Seinfeld, Larry David

В ролите: Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards, Jason Alexander, Ruth Cohen


"Seinfeld": Свеж, оригинален и непредсказуем са само част от определенията, с които ситкомът “Зайнефелд”, носител на цели 3 престижни награди “Златен глобус” и на редица "Еми", е известен сред сериалите.

Главната роля в него се изпълнява от комика Джери Зайнфелд, който с участието си в този сериал безспорно доказва, че притежава талант да съчетава стилна комедия на ситуациите с неговите собствени изпълнения.


Зайнфелд и сценаристът Лари Дейвид пресъздават интригуваща гледна точка, пречупена през съзнанието на комика и емоционално показват как му се отразяват реалните събития, които се случват в живота на всеки, придружени от проблеми като мъжкото приятелство, любовта, кариерата.


В сериала участват още носителят на награда “Тони” Джейсън Алекзандър, в ролята на Джордж – най-добрият приятел на Джери; Джулия Луис-Драйфус в ролята на Илейн – чисто платоничната, но все още близка бивша приятелка на Джери; и Майкъл Ричардс в ролята на Креймър – странният съсед на Джери, който е негов верен привърженик.



За ролята си в “Зайнфелд” Джери споделя, че е щастлив да участва в този сериал, защото: “Той ми позволява да изиграя собствения си живот като стенд-ъп комик във формат комедия на ситуациите”.


Извън сериала, Джери Зайнфелд е един от най-скъпоплатените изпълнители в нощни барове на Америка, а годишните му участия в клубове, концертни зали и казина надхвърлят внушителния брой от 300. Чест гост е в шоуто на Дейвид Летърман и в “Тунайт шоу”, където е гостувал над 30 пъти, а в творческата му кариера присъстват награди “Златен глобус” и “Еми”.


Сериалът “Зайнфелд” е една от най-гледаните комедии за целите си девет сезона и е признат за шедьовър сред ситкомите.


От 2 юни 2011 г. по bTV Comedy. От 15 ноември 2012 г. - повторение.

ИЗБРАНО