Сабрина

За филма

Оригинално заглавие: Sabrina, the Teenage Witch
Държава: САЩ
Година: 1996
Жанрове: Комедия

Режисьор: (създател и сценарий) Jonathan Schmock, Nell Scovell

В ролите: Мелиса Джоан Харт, Керълайн Риа, Бет Бродерик, Ник Бакей (глас), Нейт Ричърт, Джена Лей Грийн, Мартин Мъл


Поредица за израстването на една обикновена тийнейджърка, 16-годишна ученичка, която изведнъж научава, че владее изкуството да прави магии!

Премествайки се при лелите си, Сабрина получава като подарък опушено гърне... Не след дълго открива, че и тя е вещица като лелите си. Действието се развива в къщата, обитавана от трите жени и един черен котарак, който, естествено, говори с човешки глас. И ръси свежи лафове на килограм (“Изрусях! Коефицентът ми на интелигентност току що спадна с 20 точки.” “Какви цветя да ти взема?” – “Изненадай ме” – “Значи рози...”).

Освен да бърка заклинанията, с които неочаквано променя окраската на котарака, Сабрина трябва да пази магическия си талант в тайна от гаджето си Харви, от приятелите си Джени и Валери, да се бори с досадната Либи и вечно подозрителния заместник-директор на гимназията, г-н Крафт.

Сериалът гъмжи от неочаквани конфузии, гарантиращи щедри порции смях. Докато припечелва като детегледачка, Сабрина превръща бебето, за което се грижи, във възрастен човек. Усъвършенствайки се в превръщенията, Сабрина преобразява от яд напастта Либи в коза, а себе си в котка, когато трябва да извърши разследване на тъмните дела зад една изложба за домашни любимци. Поставена натясно младата вещица не си поплюва и раздава страховито магическо правосъдие. Неприятностите, които връхлитат учителя-гадняр по математика са ... просто свръхестествени.

7 сезона (1996 - 2003 г.), 163 епизода х22 мин.
Фейсбук: facebook.com/SabrinaTheTeenageWitchTV

Сериалът е излъчван по Канал 1.

От септември 2005 г и през 2006 г. - по GTV (под името "Сабрина младата вещица"). От 17 декември 2009 г. до 15 февруари 2011 г. по bTV Comedy (163 епизода, под името "Сабрина").

2007-2008 г. по Diema Family (под името "Сабрина").

ИЗБРАНО