Малкълм

За филма

Оригинално заглавие: Malcolm in the Middle
Държава: САЩ
Година: 2000
Жанрове: Комедия

Режисьор: Todd Holland, Jeffrey Melman

В ролите: Брайън Кренстън, Джъстин Бърфийлд, Ерик Пер Съливан, Франки Мюниц, Кристофър Мастерсън, Джейн Казмарек и др.


Малкълм е синоним на неприятности, а не игралната версия на Семейство Симпсън! Този изобретателен сериал разказва историята на това момче, което въпреки необичайно високия си коефициент на интелигентност има дарбата, дори желанието, да се замесва постоянно в неприятности.

Братята на Малкълм по нищо не му отстъпват... е може би не са толкова интелигентни, но за сметка на това ако Малкълм случайно не е измислил някоя глупост, то Рийз, Франсис и Дюи вече са забъркали някоя каша наполовина, ако не изцяло. В тази ситуация мама Луиз е напълно безпомощна, но все така грижовна към своите малки разрушители. Освен това тя трябва да се грижи и за бащата на семейството – Хал, който постоянно бърбори и понякога върши по-големи глупости дори от синовете си.

Детството е изпълнено поуки и проблеми. Малкълм се носи по него, но обича да казва, че „Хубавото на детството е, че в един момент свършва”.

7 сезона (2000 - 2006), 151 епизода х22 мин.
7 номинации за Златен глобус, 7 награди "Еми" и 26 номинации, награда "Грами" (2002 г.), множество други награди и номинации, вкл. професионални - от режисьоската, актьорската, сценарната, монтажистката гилдии.

ИЗБРАНО