Имението "Хауърдс енд"

За филма

Оригинално заглавие: Howards End
Държава: Великобритания, САЩ
Година: 2017
Жанрове: Романтичен

Режисьор: Хети Макдоналд

В ролите: Хейли Атуел, Филипа Култард, Алекс Лотър, Трейси Улман, Матю Макфадиън, Джоузеф Куин, Розалинд Елиазар


Минисериа на BBC и "Starz!".
По едноименния роман (1910 г.) на английския писател Е. М. Форстър.

Две сестри търсят любовта и реализацията в един променящ се свят. Поглед към социалните и класови разделения в Англия от началото на XX век през взаимодействието на три семейства: богатите Уилкокс, нежните и идеалистични Шлегел и Баст, двойка от работническата класа.

Маргарет и Хелън Шлегъл (Хейли Атуел и Филипа Култард) са интелигентни и идеалистично настроени млади жени, които живеят с по-малкия си брат Тиби (Алекс Лотър) в Лондон. След смъртта на родителите им и въпреки опитите на леля им Джули (Трейси Улман) да ги направи дами според традициите на обществото, сестрите водят независим и нетрадиционен за епохата си живот.

След като по време на ваканция се запознава с богатото и консервативно семейство Уилкокс, Маргарет се сприятелява с по-голямата дъщеря - Рут. Когато тя умира най-неочаквано, Маргарет е неочаквано привлечена от овдовелия Хенри Уилкокс (Матю Макфадиън) – бизнесмен, който наследява имението на съпругата си, "Хауърдс Енд".

В същото време емоционалната Хелън взима под крилото си Ленърд Баст (Джоузеф Куин) – млад банков служител, който трудно свързва двата края, но е обещал да се омъжи за красивата си любима Джаки (Розалинд Елиазар).

4 епизода (240 минути).
Уеб сайт: https://www.bbc.co.uk/programmes/b09g9nr8

От 14 август 2018 г. по HBO.

ИЗБРАНО