Морски тюлени

За филма

Оригинално заглавие: SEAL Team
Държава: САЩ
Година: 2017
Жанрове: Военен

Режисьор: (създател и сценарий) Бенджамин Кавел

В ролите: Дейвид Бореанас, Макс Тириът, Джесика Паре, Нийл Браун мл., Ей Джей Бъкли, Тони Тръкс, Джъд Лорманд


Професионалният и личен живот на един от най-елитните отряди професионални войници, докато тренират, планират и изпълняват най-опасните и рисковани мисии, които родината им възлага.

Джейсън Хейс (Дейвид Бореанас) е уважаваният и непоколебим лидер на Първи отряд, чийто личен живот страда най-много заради отдадеността към работата. Най-довереният му човек Рей Пери (Нийл Браун мл.) е дясната му ръка, а гърба му пази Сони Куин (ирландският актьор Ей Джей Бъкли) - талантлив и лоялен войник с доста цветно минало, който все още се бори със самоунищожителните си наклонности.

На стаж и надявайки се да се присъедини към отряда на Хейс е съвсем младият Клей Спенсър (Макс Тириът) - второ поколение „тюлен“, който говори няколко езика и притежава безкрайна енергия и отдаденост. Важен принос към успеха на отряда има и анализаторът от ЦРУ Манди Елис (канадската актриса Джесика Паре), която е жертвала всичко, за да посвети живота си на борбата срещу тероризма, също както и Лиза Дейвис (Тори Тръкс) – логистик и неофициална "майка" на екипа, която има грижата да подсигурява подопечните си с всичко необходимо за всяка предстоящата мисия.

Запращани в различни точки на света само с едно телефонно обаждане и знаейки високата цена, която плащат те и семействата им, този здраво споен отряд проявява непоколебим патриотизъм и преданост.

Животът на морските тюлени е построен около контролирания хаос. Когато другите губят самообладание и хукват напосоки, те трябва да останат тихи и незабележими. Всичко е изчислено, движат се като в забавен кадър, в пълна тишина, невидими. И когато се приберат в къщи - нищо чудно, че семейното барбекю или посещението в магазина в час пик може да ги напрегне до крайност...

22 епизода х43 мин.

От 2 април 2018 г. по AXN.
От 11 декември 2018 г. по Diema. От 22 май 2020 г. - повторение. От 27 май 2021 г. - ново повторение.

ИЗБРАНО