Дълбоката държава

За филма

Оригинално заглавие: Deep State
Държава: Великобритания
Година: 2018
Жанрове: Трилър

Режисьор: (създател и сценарий) Матю Паркхил

В ролите: Марк Стронг, Алистър Петри, Джо Демпси, Карима Макадамс, Анастейша Грифит, Лин Рене, Амелия Булмор, Кингсли Бен-Адир


Минисериал за безмилостния свят на шпионажа, където все по-рядко срещаната сред шпионите съвест може да стане причина за смъртта им и за тази на близките им. Драматичният трилър разкрива едновременно личната история на семеен мъж, борещ се да избяга от миналото си, и изпълнените с насилие мрачни ексцесии на правителството и глобалната корпоративна власт.
Първи европейски проект на Fox Networks Group.

Терминът "дълбока държава" се тълкува и като „държава в държавата” и се отнася до военни, разузнавателни, дипломатически или други конспирации, които съществуват паралелно с административния елит на „откритата държава”. Централна фигура в интригата на поредицата е Макс Истън (в ролята - Марк Стронг). Той е бивш шпионин, чието минало го навестява отново, когато е изтръгнат от новия си живот в Пиренеите и е призован от Джордж Уайт (Алистър Петри), началник на таен екип „Подразделението” на МИ-6/ЦРУ.

Джордж убеждава Макс да се завърне на служба, за да отмъсти за смъртта на отчуждения си син Хари (Джо Демпси). Залогът скоро се увеличава, когато Макс се озовава в центъра на тайна война на разузнаването, част от мащабен заговор за извличане на печалба от всяването на хаос в Близкия Изток. Макс влиза в опасна игра, докато влиятелни корпорации демонстрират готовността си да стигнат до крайности, за да защитят репутацията си и да прикрият тайните си.

На кого може да се довери Макс при тази силна корупционна вълна? Кой казва истината? И какво трябва да се направи, за да бъде разкрита тя? За да разбере, Макс ще трябва да се хвърли обратно в опасния и брутален живот, който отчаяно се е опитвал да остави в миналото.

8 епизода.
Уеб сайт: foxtv.co.uk/shows/fox/deep-state

От 10 април 2018 г. по FOX и FOX Crime. От 13 май 2019 г. - сезон II (FOX).
От 13 ноември 2018 г. по БНТ1. От 13 октомври 2020 г. - повторение.
От 12 август 2019 г. по БНТ3.

ИЗБРАНО