Тялом и духом

За филма

Оригинално заглавие: Corp & Anam
Държава: Ирландия
Година: 2011
Жанрове: Крими

Режисьор: Darach Mac Con Iomaire

В ролите: Diarmuid de Faoite, Maria Doyle Kennedy, Linda Bhreathnach, Kate Nic Chonaonaigh


Минисериал за разследванията на безмилостен криминален репортер, който разбулва мрачните тайни на институционалната корупция и разкрива гнилата ирландска правна система.

Катал Макларън поема в свои ръце разобличаването на корави престъпници. Целеустременият журналист е работохолик, който повдига завесите на многобройни човешки трагедии като разкрива полицейска корупция, корпоративна алчност, интернет педофилия и тежки убийства, които остават скрити от обществото. Криминалният репортер е горд с умението си да преследва и разобличава скритите тайни в историите на жертвите, но в името на тази цел навлиза безскрупулно в личното им пространство. В желанието си да орткрие истината, Катал стига и до крайности.

В същото време рисковата среда на професията му носи мъчителни изпитания в личния живот. Силно коцентриран и праволинеен в работата си, журналистът се оказва прекалено ангажиран да следи скандални истории, без да допуска, че криминалният свят тропа на входната му врата. Така Катал поставя под заплаха живота на собствената си жена. А неприятностите им не свършват дотук...

Два сезона (2011 и 2014 г.) 8 епизода.
Уеб сайт: magamedia.net/productions/Corp-agus-Anam.aspx?Category=

От 13 ноември 2017 г. по Bulgaria ON AIR.

ИЗБРАНО