Необикновените

За филма

Оригинално заглавие: The Gifted
Държава: САЩ
Година: 2017
Жанрове: Фантастика

Режисьор: (създател и сценарий) Мат Никс

В ролите: Стивън Мойър, Ейми Акър, Натали Алън Линд, Пърси Хайнс Уайт, Шон Тийл, Джейми Чънг, Ема Дюмонт, Блеър Редфорд, Коби Бел


Сериал на 20th Century Fox Television и Marvel Television.

Историята на семейство от предградията, чийто обикновен живот е разтърсен от внезапното разкритие, че децата притежават мутантски сили.
Принудени да бягат от враждебно настроени правителствени власти, семейството търси помощ от мутантска организация в сянка и трябва да се бори, за да оцелее.

Първи сезон завършва с кадри от щаба на мутантите в Атланта, който е атакуван и впоследствие разрушен. Когато събитията достигат до критичната точка се формират две мутантски фракции, съюзите се изменят, а отношенията са подложени на изпитание. Въпреки че силите на Стражевата служба са отслабени заради разпадането на Мутантската програма и оттеглянето на агент Джейс Търнър (Коби Бел), тя продължава преследването на мутанти.

В сезон 2:
Шест месеца, след като щабът на мутантите в Атланта е разрушен, нацията е още по-поляризирана. Набират сила и анти-мутантските настроения, така и движението за правата им. Новата централа на нелегалната мутантска мрежа е във Вашингтон.

Х-мен са вярвали, че хората и мутантите могат да живеят заедно в мир, а сега тази мечта е на косъм да бъде изгубена. Запознаваме се с Рийва Пейдж (Грейс Байърс), силен и безмилостен мутант, който поема ролята на лидер на Вътрешния кръг. Тя има силата да излъчва мощни звукови взривове, които разбъркват мозъчните вълни. Ще видим и the Morlocks – сенчеста група от мутанти, която живее под земята. В зората на мутантската епоха се появяват нови сили, противоречиви идеологии определят бъдещето на мутантската раса.

2 сезона х 13 епизода х43 мин.
Уеб сайт: fox.com/the-gifted/
Фейсбук: facebook.com/TheGiftedonFOX/

От 12 октомври 2017 г. по FOX. От 31 януари 2018 г. - повторение. От 1 ноември 2018 г. - сезон II.

ИЗБРАНО