Свидетелите

За филма

Оригинално заглавие: Les témoins
Държава: Франция
Година: 2014
Жанрове: Мистерия

Режисьор: (създател и сценарий) Ерве Адмар, Марк Ерпу

В ролите: Marie Dompnier, Jan Hammenecker, Audrey Fleurot, Thierry Lhermitte, Laurent Lucas, Catherine Mouchet, Roxane Duran, Mehdi Nebbou


Льо Трепор, Горна Нормандия. Общо 6 гроба са осквернени, а мъртвите тела са преместени в празни къщи в предградията. Всеки път ритуалът е един и същ – жена, мъж и тийнейджър, които не са се познавали приживе, биват „аранжирани“ така, че да наподобяват съвременното, отчуждено семейство.

В една от къщите, следовател Сандра Уинклер (Мари Доние) и колегите ѝ откриват снимка на бившия полицай Пол Мезонньов (Тиери Лермит).

Истинска легенда в района на Лил, Мезонньов е пенсиониран заради лични проблеми и живее сам с духовете на миналото си. След неуспешен опит за самоубийство той прекарва две седмици в кома, което добавя още въпросителни към надеждността му, но Сандра Уинклер трябва да му се довери ако иска да разбере кой реди ужасяващите сцени.

Минисериалът се възползва кинематографично от градчето Льо Трепор, особено в сцените с въжения влак, който отвежда жителите от най-ниската до най-високата точка на града през тунели и надвиснали скали. По всички параграфи имаме едно уникално туристическо изживяване, но (след като види филма) зрителят е твърде вероятно да се подвоуми, преди да се качи...

Два сезона (2014 и 2017 г.), епизоди х52 мин., 6 епизода в сезон I и 8 епизода в сезон II.

От 29 март 2017 г. по AXN. От 10 май 2017 г. - сезон II.

ИЗБРАНО