Клиника край езерото

За филма

Оригинално заглавие: Herzflimmern - Liebe zum Leben / Herzflimmern - Die Klinik am See
Държава: Германия
Година: 2011
Жанрове: Сапун

Режисьор: Daniel Anderson, Verena S. Freytag, Petra Wiemers

В ролите: Yve Burbach, Sasa Kekez, Caroline Beil, Carina Diesing, Michael Schiller, Hans Stadlbauer, Marianne Rappenglück, Annabel Faber, Jan Hartmann, Sven Waasner


Медицински сериал на ZDF.

В родината си Германия поредицата е обявена като "първата германска теленовела на лекарска тематика". Главните герои са семейството на шефката на клиниката д-р Йохана Линднер и съпруга й, съдията Томас Линднер.

На брега на романтично езеро, в подножието на Алпите, в измисления град Зоненберг, се намира клиника, която е в основата на сюжета. Всеки ден за живота и благополучието на пациентите там се бори екип от компетентни лекари, загрижени сестри и гледачи.

Те, обаче, трябва да се справят и със собствените си проблеми и взаимоотношения. В среда на стрес, спешни случаи и грижа за пациентите, между жертвоготовните лекари се оформят сложни и драматични отношения и връзки, както и забавни ситуации и истории. Лекарският екип се сблъсква с медицинските отговорности и с човешките трагедии. Не липсват и любовни истории, флиртове и спасен "в последната секунда" живот.

255 епизода х45 мин.

От 15 март 2017 г. по bTV.

ИЗБРАНО