Възприятия

За филма

Оригинално заглавие: Perception
Държава: САЩ
Година: 2012
Жанрове: Крими

Режисьор: (създател и сценарий) Kenneth Biller, Michael Sussman

В ролите: Eric McCormack, Rachael Leigh Cook, Kelly Rowan, Arjay Smith, LeVar Burton, Scott Wolf


Главният герой е проницателният и ексцентричен гений, любител на аудио касети и страдащ от множество фобии, професорът по неврология Даниел Пиърс (Ерик Маккормък), който няма капка вяра в съдебната система и правителството като цяло. Скептичното му поведение относно служителите на реда обаче се променя в момента, в който неговата бивша студентка и настоящ агент на ФБР Кейт Морети (Рейчъл Лий Кук) се отбива в офиса му, за да търси помощта му във връзка с едни от най-трудните случаи, на които Федералното бюро за разследване е попадало.

Даниел се съгласява да помогне на Кейт първоначално само заради любовта си към загадките, но с течение на времето установява, че всъщност този негов допълнителен ангажимент му предоставя вътрешния мир, който е изагубил преди много време.

Ексцентричността на Даниел често предизвиква множество комични ситуации и подигравките на част от колегите му, а откровената му до болка натура също не му помага особено в създаването на приятелства.

Освен на Кейт, Даниел може да разчита само на помощник-асистента си Макс Луики (Арджей Смит) и най-добрата си приятелка Натали Винсънт (Кели Роуън), която - както се оказва в действителност - изобщо не е тази, за която се представя.

Убийствата, изнудванията и престъпниците са само половината от това, с което Даниел трябва да се справя. Душевни проблеми терзаят професора почти през цялото време и той търси начини, по които да да се справя с тях.

Сезон 2:
Намираме д-р Пиърс възстановен след срива. Той е излязъл от болницата и вече девет месеца взима редовно лекарствата си и изглежда толкова стабилизиран, че дори идеята да подхване романтична връзка не звучи абсурдно. Нещата изглеждат повече от добре, но... това няма как да продължи дълго. Твърдо решен да спре лекарствата си, Даниел вярва, че антипсихотиците са причина за треморите, които го тормозят. Решението е взето - няма лекарства, няма тремори...

3 сезона (2012 - 2015 г.), 39 епизода х42 мин.
Фейсбук: facebook.com/PerceptionABC/

От 10 януари 2017 г. по AXN. От 14 февруари 2017 г. - сезон II.

ИЗБРАНО