Играта

За филма

Оригинално заглавие: The Game
Държава: Великобритания
Година: 2014
Жанрове: Трилър

Режисьор: Найъл Маккормик, Даниел О'Хара

В ролите: Том Хюс, Джонатан Арис, Виктория Хамилтън, Брайън Кокс, Шон Дули, Марсел Айърис, Клоуи Пири, Жана Морянович, Евгений Ситохин, Джуди Парфит


Минисериал на BBC за загадъчния свят на шпионите и разузнаването.

Лондон по време на Студената война. През 1972 г. обществото е обхванато от напрежение, свързано с машинациите, подмолните интриги и добре обмислените игри на великите държави. За „успокоение” на Великобритания, Съветският съюз разработва операция „Стъкло”.

Намирането на тайнствения човек под името Один е една от целите на английското разузнаване. Втората е разкриването на операция „Стъкло”. Те имат информация, че ако операцията успее, в страната ще настъпят ужасите, които са били в Съветския съюз.

Аркадий е руски шпионин, който знае, че руснаците са решили да го ликвидират. Затова той търси връзка с англичаните и иска да се присъедини към тях. Джо, който е агент от МИ6, му обещава пълна защита срещу предаване на имена.

КГБ започва да активира свои тайни агенти. Англичаните подозират всеки новопоявил се познат. Джо все още не вярва на Аркадий. Сара е най-сигурният, безкомпромисен и надежден агент на МИ6. Заедно със съпруга си са отдадени на работата, а личният им живот и евентуално дете са оставени за следващи години. Човекът с прозвището Татко държи в ръцете си всичко и всички. Алън е неговият вътрешен доносник. Аркадий предава съобщение за Катрин Уилкинсън, която е управител на фирма – вносител на дамско бельо. По документи няма връзки с Москва, но веднага реагира. Оказва се, че тя е любовница на ханк, военен аташе на САЩ.

6 епизода х52 мин.

От 28 ноември 2016 г. по БНТ.

ИЗБРАНО