Д-р Розууд

За филма

Оригинално заглавие: Rosewood
Държава: САЩ
Година: 2015
Жанрове: Крими

Режисьор: (създател и сценарий) Тод Хартън

В ролите: Морис Честнът, Джейна Лий Ортис, Габриел Денис, Ана Конкъл, Лорейн Тусант, Доменик Ломбардози, Еди Сибриън


Mедицинска разследваща драма на 20th Century Fox Television / Fox Network.

Главният герой е д-р Беамонт Розууд младши (в ролята - Морис Честнът), най-добрият частен патолог в Маями. Изключително интелигентен, балансиран и харизматичен, д-р Розууд работи със силната и решителна детективка Аналийз Виа (Джейна Лий Ортис) в откриването на улики, невидими за всички останали, с което да помага на полицията в Маями да разреши някои от най-предизвикателните и заплетени случаи.

Редом с д-р Розууд са сестра му и „кралят на токсикологията“ Пипи (Габриел Денис), ДНК-специалистката Тара Мили Изикоф (Ана Конкъл), бивша годеница на Пипи. Майката на д-р Розууд - Дона (Лорейн Тусант) се е пенсионирала от поста си на директор на гимназия, развела се е със съпруга си и се е присъединила към децата си в лабораторията като един твърде ангажиран с работата колега.

Участват още детектив Ира Хорнсток (Доменик Ломбардози), който е страхотен ръководител на екип, но има твърде слаб контрол над собствения си живот, и най-младият член на полицията в източния район на Маями – кап. Райън Слейд (Еди Сибриън), човек с тъмно минало, който едновременно предизвиква и усложнява вече достатъчно объркана ситуация между д-р Розууд и Виа.

Обременен от собствените си медицински състояния, д-р Розууд вярва, че всеки момент от живота - независимо колко незначителен ни се струва - трябва да се изживее пълноценно. Осъзнаването на това му позволява да вижда детайли, които убягват на другите. Но това, което го мотивира най-много, са жертвите, които са лишени от възможността да изживеят живота си.

В края на първи сезон Роузи и Виа най-после имаха възможност да изразят чувствата си. Роузи попадна на определена информация, която го принуди да предприеме собствено разследване без Виа и онова, което откри, можеше да промени взаимоотношенията им завинаги. Във втори сезон, д-р Розууд и Виа отиват в Ню Йорк да разследват убийството на съпруга й Еди и ще разрешават случаи, включващи колежански братства, пластична хирургия, търсене на съкровища и религията Сантерия.

Епизоди х42 мин.

От 20 януари 2016 г. по FOX Crime. От 14 декември 2016 г. - сезон II.

ИЗБРАНО