Спасителен отряд "Калифорния"

За филма

Оригинално заглавие: SAF3
Държава: САЩ
Година: 2013
Жанрове: Приключенски

Режисьор: (създател и сценарий) Грегъри Бонан, Танкил Лиса Колинс

В ролите: Долф Лундгрен, Джей Ар Мартинес, Лидия Хъл, Тексас Батъл, Джослин Осорио, Травис Бърнс, Кейти Миън, Даниел Андерсън, Патрик Листър


Поредица за елитната група спасители на Южна Калифорния, съкр. "SAF3" (sea, air, fire - SAF, SAF3 се произнася "сейф", в български превод - "СОК"). В състава й са морски, въздушни и пожарни специалисти от пожарната на Малибу.

Това са герои, които реагират на най-сложните предизвикателства, за да спасяват човешки живот при всякакви условия и да отговарят на спешните обаждания за помощ с най-висока степен на риск. Те са смели реалисти без илюзии за опасността, от която е много вероятно и да не се завърнат...

В епизод 1:
Капитан Хал Дъниган (Патрик Листър) е пожарникар, спасител и бивш тюлен. След пожар в луксозен хотел с над 300 жертви той решава да сформира нов отдел в пожарната в Малибу, събираща елита на морския, въздушен и пожарен отдели и реагираща по суша, въздух и вода. Това е СОК. Всеки член на екипа е експерт, подбран лично от капитана и притежаващ изключителни качества.

На о-в Каталина избухва пожар и отрядът е в действие. 9-годишно момиченце е насред огнената стихия. Дъниган го спасява, но загива, а Алфонсо (Джей Ар Мартинес) е откаран в болница в тежко състояние с 40% изгаряния.

Еп. 2:
Всички присъстват на погребението на капитан Дъниган и му отдават заслужените почит и любов. Съпругата му Лойс страда и трудно си представя как ще живее без него. Но връзката между нея и спасителния отряд е силна и ще продължи.

Младата и начинаеща спасителка Чарли (Кейти Миън) прекарва много часове до леглото на обгорелия Алфонсо Ривера и се грижи за него. Провежда се изслушване пред висшия началник Галахър, заради инцидента и смъртния случай.

СОК отново са призовани по спешност. Този път за катастрофа и паднала в пропаст кола, в която са родители с трите си деца.

20 епизода х43 мин. (дублирани на български език).
Снимките са осъществени в Южна Африка - Кейптаун и околностите.

От 30 септември 2016 г. по БНТ1. От 5 юни 2017 г. - повторение. От 9 октомври 2017 г. - ново повторение. Следващи повторения: от 9 февруари 2018 г., от 8 август 2018 г.
От 27 април 2017 г. по БНТ2.

ИЗБРАНО