Радикално разкрасяване на къщи

За филма

Оригинално заглавие: Ugly House to Lovely House
Държава: Великобритания
Година: 2016
Жанрове: Риалити

В ролите: George Clarke


Документално риалити за трансформации на негостоприемни къщи в невероятни жилища. С помощта на архитектурата, подценявани и недолюбвани британски жилища претърпяват радикална промяна и се превръщат във вълнуващи и уютни домове.

Успели специалисти начело с архитекта Джордж Кларк се заемат с неприветлива къща и я преобразяват в невероятно ново жилище само за около 50 000 британски лири. Резултатите са изненадващи, вдъхновяващи и отправят предизвикателство към нашите представи за живота през 21-и век.

„Идеята е да взема доста негостоприемни следвоенни къщи и да направя така че те да изглеждат прекрасни отново. Имаме някои красиви къщи във Великобритания, но също така имаме и някои доста неприятни и аз винаги съм вярвал, че всяка къща има потенциала да бъде невероятна”, споделя Джордж Кларк за мисията си.

Поредицата ще представи множество порутени, сиви сгради, които Джордж Кларк ще преобрази в чисто нови уютни домове. В първия епизод ще можете да проследите пътешествието на архитекта до Долината на Гламорган, където съпрузите Тони и Сара знаят, че някъде в невдъхновяващата им къща от 70-те години, се крие прекрасен дом, но нямат идея как да го открият. С бюджет от само 60 000 британски лири, те искат да се отърват от ужасяващия външен вид, малките прозорци и остарелия декор на своята къща. На тях ще им помогне търговския и жилищен архитект Грег Блий, който има множество големи идеи за преобразяване на жилището.

Уеб сайт: channel4.com/programmes/ugly-house-to-lovely-house-with-george-clarke

От 10 април 2016 г. по TLC.

ИЗБРАНО