Мега-чудесата: на калинката и черният котарак

За филма

Оригинално заглавие: Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir
Държава: Франция, Южна Корея, Япония
Година: 2015
Жанрове: Детски

Режисьор: Тома Астрюк


"Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir": продукция на Zagtoon и Method Animation в копродукция с Teio Animation, SAMG Animation и SK Broadband.

Дисни събира защитници на доброто и покровители на злото за битка в спасяването на един от най-романтичните градове в света – Париж. Това е историята на Маринет (Marinette Dupain-Cheng) и Ейдриън (Adrien Agreste) - на пръв поглед обикновени ученици в прогимназията, избрани да спасят града от акумасите. Те са зли същества, които превръщат нормалните граждани в армия от суперзлодеи. Въвлечени в това премеждие, двамата се превъплъщават в супер герои: Маринет - в Калинката, а Ейдриън - в Черния Котарак.


С помощта на своите магически създания, наречени квами, двамата ученици се превръщат в Калинка и Черен Котарак - безстрашни супергерои, които се борят срещу злото, забъркват се във вълнуващи приключения из улиците и покривите на Париж, без дори да подозират за тайната самоличност на другия. Двамата нямат представа за истинската идентичност на другия, което прави битката със злото едно щуро и забавно приключение.


Как Маринет и Ейдриън ще се справят с мисията си да спасят Париж, ще надделее ли доброто над злото и как ще се развие любовта между супергероите?


Героите:

Маринет/Калинка

Пазителката на доброто Маринет е честно, позитивно и изпълнено с ентусиазъм момиче, което винаги гледа от положителната страна на нещата. Тя е щедра, винаги готова да се притече на помощ, както и да разреши проблемите на околните.


Ейдриън/Черния Котарак

Той живее заедно с баща си, богат моден дизайнер, в огромно частно имение, разположено срещу Айфеловата кула в Париж. Той има всичко, което някой би могъл да си пожелае - освен обикновен живот... А когато се превръща в Черния Котарак, вече има свободата да говори и прави, каквото си пожелае.


Тики и Плаг (Tikki & Plagg)

Това са малките магически помощници-"квами" на Маринет и Ейдриън, които се вселяват в тях при преобразяването им в Калинка и Черен Котарак. Когато двамата се превръщат в супергерои, Квамите остават скрити и не могат да разговарят помежду си, но когато са извън медальоните, стават видими за всички. Маринет и Ейдриън ги носят с тях, но никога не трябва да ги показват.


Хълк Мод (Hawk Moth)

Хълк Мод има способността да сътворява и контролира създанията, които превръщат гражданите в злодеи. Винаги носи маска и никой не знае кой всъщност е той. Цели да получи голяма сила, да залови Калинка и Черен Котарак и малките им помощници и да доминира над света.


10 епизода х20 мин.

Уеб сайт: http://www.miraculousladybug.com/

Фейсбук: https://www.facebook.com/ladybugmiraculous/


От 22 февруари 2016 г. по Disney Channel.

(дублиран на български език)

ИЗБРАНО