Библиотекарите

За филма

Оригинално заглавие: The Librarians
Държава: САЩ
Година: 2014
Жанрове: Приключенски

Режисьор: (създател и сценарий) Джон Роджърс

В ролите: Крисчън Кейн, Линди Бут, Джон Ким, Ребека Ромин, Джон Ларокет, Мат Фрюър, Ноа Уайли


Спин-оф на TNT на телевизионната филмова трилогия „Библиотекарят” (2004 - 2008 г.) в жанра приключенско фентъзи.

От най-ранни векове библиотекарите са пазителите не само на знанието, но и на тайните. Тайните, които не всеки трябва да узнае. Сериалът продължава историята на филмите и разказва за древна организация, под името „Библиотекарите”, която е скрита под Обществената библиотека в Ню Йорк. Организацията се занимава с опазване на света от тайната магическа реалност, криеща се във всичко, което ни заобикаля.

Повече от 10 години Флин Карсън (Ноа Уайли) е на позицията библиотекар, но с времето задълженията му стават непосилни за него. Библиотеката решава да му наеме четирима помощници: Джейк (Крисчън Кейн) – работник от Оклахома с коефициент на интелигентност 190 и огромни познания в история на изкуствата, Касандра (Линди Бут) – чудато момиче със свръхестествени способности и странни халюцинации, Есекиел (Джон Ким) – виртуоз на модерните технологии и Ева (Ребека Ромин) – отговорник за здравето и живота на целия екип. Техен надзирател ще бъде Дженкинс (Джон Ларокет) – експерт в областта на древните мистерии и науки.

На четиримата библиотекари ще им се наложи да се борят със свръхестествени заплахи, да разкриват невъзможни мистерии и да събират древни артефакти из цялото земно кълбо. Техен основен съперник ще бъде „Братството на змията” – древен култ, чийто водач е мистериозният и могъщ Дулак (Мат Фрюър).

4 сезона (2014 - 2018), 42 епизода х42 мин.
Фейсбук: https://www.facebook.com/TheLibrarians

Номинация за награда "Сатурн" 2015 г. за Джон Ларокет от Академията за фантастични, фентъзи и хорър филми (за най-добър гост-изпълнител в тв сериал).

От 18 до 23 септември 2015 г. по bTV (10 епизода). От 1 април 2019 г. - сезон II. От 15 април 2019 г. - сезон III.
От 15 септември 2016 г. по bTV Action. От 18 юни 2017 г. - сезон II. От 8 юли 2017 г. - сезон III. От 18 юни 2018 г. - сезон IV (от 22 април 2020 г. - повторение).

ИЗБРАНО