Последователите

За филма

Оригинално заглавие: The Following
Държава: САЩ
Година: 2013
Жанрове: Трилър

Режисьор: Маркос Сига

В ролите: Кевин Бейкън, Джеймс Пюърфой, Шон Ешмор, Били Браун, Гилбърт Сото, Кариса Капобянко, Наташа Такс, Хулисита Салседо, Кайл Катлет, Валори Къри


Според изчисленията на ФБР само в Съединените щати има над 300 активни серийни убийци. Какво ще стане ако всички те намерят начин да комуникират един с друг и дa обменят информация? Какво ще стане, ако се обединят и започнат заедно да оставят кървави следи из цялата страна?

Брилянтният, харизматичен, но психически нестабилен престъпник Джо Каръл (Джеймс Пюърфой) създава цяла мрежа от серийни убийци. Те вярват на всичко, което той каже и изпълняват всяка негова заповед. Единственият човек, който разполага с нужните знания и умения за справяне с тази опасна ситуация, е агентът на ФБР Райън Харди (Кевин Бейкън). С всяка открита следа той пропада все по-дълбоко в мрачния и непредвидим свят на серийните убийци – свят, в който смъртта е забавление.

В сезон II:
Дейстието става все по-напрегнато с вече възстановения Райън Харди (Кевин Бейкън) около година след трагичните събития от миналия сезон. Във връзка с нов жесток криминален случай ФБР се обръща към Райън и Майк Уестън (Шон Ашмор), за да говорят с единствената оцеляла Лили Грей (Кони Нилсен), на която разчитат да им помогне да разрешат случая.
Райън не е очарован да се забърква отново с ФБР. Вместо това той прави свое собствено тайно расзледване и открива ценен съюзник в лицето на своята племенница Макс Харди (Джесика Строуп), ченге от нюйоркската полиция. Пътят на Райън се преплита и с няколко сложни персонажа, сред които Манди (Тифани Буун), както и загадъчния Люк (Сам Ъндърууд), който засилва подозрението, че царуването на Джо Карол (Джеймс Пюрфой) над терора далеч не е свършило.

„Последователите” е отличен в категория най-вълнуващ сериал от Critics Choice Television Awards. Продуцент на сериала е Кевин Уилямсън, известен с работата си по “Дневниците на вампира”, “Кръгът на Доусън” и филмовата поредица “Писък”.

От 24 април 2015 г. по bTV Action. От 15 май 2015 г. - сезон II. От 2 юни 2016 г. - повторение (от сезон I).
От 26 септември 2016 г. по bTV.

ИЗБРАНО