Спри и се запали

За филма

Оригинално заглавие: Halt and Catch Fire
Държава: САЩ
Година: 2014
Жанрове: Драма

Режисьор: (сценарий) Кристофър Кантуел, Кристофър Роджърс

В ролите: Лий Пейс, Скуут Макнеъри, Макензи Дейвис, Кери Бише, Тоби Хъс


Пресъздава се атмосферата от времената на създаването на персоналните компютри, ранните 80-ти години, когато едно необичайно трио – един мечтател, един инженер и един феномен – поема личен и професионален риск да създаде компютър, който ще промени света.

Действието в сезон 2 започва през 1985 г. - повече от година след бурните събития от първия сезон, в края на който Джо Макмилън подпали камион с персонални компютри на „Кардиф Джайънт“, последното от дълга поредица саморазрушителни действия, застрашили сериозно финансовото благополучие на всички от обкръжението му. Сезонът е посветен на новосъздадената компания на Камерън и Дона – „Мютини“, която започва да се радва на успех, залагайки на най-революционната идея – Интернет.

Завърналият се от самоналоженото си изгнание и променен напълно Джо, с ново отношение към честността и почтеността, се заема да лекува старите рани с помощта на Гордън, като се впуска в нов технологичен кръстоносен поход, който ще окаже непосредствено влияние върху финансовото положение на младата компания „Мютини“.

Сериалът изследва теми, които са специфични за духа на нашето време - сред които човешкото желание да оставиш значима следа в историята в условията на една обсебена от новите технологии действителност и бързо променящ се свят.

Сезон 3:
Действието започва през март 1986 година. Технологичната компания „Мютини“ напуска Тексас, за да влезе в отбора на големите играчи от Силиконовата долина. Основателите Камерън Хауи (Макензи Дейвис) и Дона Кларк (Кери Бише) търсят идея, която да даде възможност на „Мютини“ да си създаде име на сериозен участник в бранша, но новите сътрудници поставят на изпитание тяхното партньорство. Гордън Кларк (Скут Макниъри) се бори да намери място в „Мютини“ – компанията на неговата съпруга, докато Джо Макмилън (Лий Пейс) изгражда империята си, преоткривайки себе си със смел ход, който шокира Долината и го връща отново сред бившите му съдружници.

Освен Пейс, Макниъри, Бише, Дейвид и Тоби Хъс в ролята на Джон Бозуърт, в третия сезон ще видим Анабет Гиш в ролята на Даян Гулд – опитна и дръзка предприемачка от Силиконовата долина, и Маниш Даял в ролята на Райън Рей – талантлив и амбициозен програмист.

4 сезона по 10 епизода х60 мин.

От 5 ноември 2014 г. по AMC. От 1 юни 2015 г. - сезон II. От 10 октомври 2016 г. - сезон III. От 23 октомври 2017 г. - сезон IV.

ИЗБРАНО