Милост

За филма

Държава: Турция
Година: 2013
Жанрове: Сапун

Режисьор: Çagatay Tosun

В ролите: Йозгю Намал, Ибрахим Челиккол, Мустафа Юстюндаа, Бурчин Терзиоолу, Ясемин Ален


"Merhamet": историята на Нарин, която започва в малко провинциално градче и стига до бляскавите истанбулски нощи.

По мотиви от романа „Kahperengi” („Неверни кафяви очи”) на турската писателка Ханде Айтайлъ.


Сред бурния светски живот, весели компании, нощни барове и перспективна кариера в Истанбул, Нарин среща първата си детска любов. Времето я връхлита с цялата безпощадност на преживяното някога. Наранената ѝ душа неволно връща картините от света на оцеляването, където страхът и силата определят целия живот напред - и днешните ѝ решения.



Нарин трябва да преодолее много трудности, за да се отърси от нищетата и травмите от детството и да стигне до Истанбул. Но веднъж успяла, късметът започва да я спохожда. Съдбата я среща с Дениз - дъщеря на богато семейство - и двете момичета се сприятеляват веднага.



Ревнивата по-малка сестра на Дениз - Ърмак, неочаквано се завръща от чужбина и е решена да си върне каката, която е „загубила” заради Нарин. Нейният приятел Фърат - красив и успешен заместник директор на голяма банка - е до нея. Нарин бързо осъзнава, че Фърат е нейният отдавна изчезнал любим и остава много огорчена от факта, че той дори не я разпознава. Отгоре на всичко адвокатската кантора, в която работи, се заема със случая на Сермет Карайел - хитрец, на когото банката на Фърат е отпуснала кредит. Нарин се заема с казуса и се оказва, че Шермет е също човек от нейното минало.



Въпреки това Нарин скоро ще разбере, че греши, а любовта, която смята за мъртва, ще се възроди от пепелта по-силна от всякога. Но дали сенките от миналото ще спрат да я преследват?



Дълъг и невероятен е пътят от малкото градче до елита на големия град. Преосмислянето на стъпките по този път, срещите, разделите, приятелството, загубите, мястото на любовта, на предаността, предателства ли са предателствата... - това са въпроси, които си задава всеки, но отговорите не винаги са еднозначни.


Два сезона, 44 епизода х95 минути.


От 5 ноември 2014 г. по bTV.

ИЗБРАНО