Докосване

За филма

Оригинално заглавие: Touch
Държава: САЩ
Година: 2012
Жанрове: Фантастика

Режисьор: (сценарий) Tim Kring

В ролите: Kiefer Sutherland, David Mazouz, Gugu Mbatha-Raw, Lukas Haas, Saxon Sharbino, Greg Ellis, Danny Glover


Мистъри драма за вдовец, който се опитва да окуражи емоционално рухналия си син, но открива, че може да предвижда събитията - преди те да се случат...

Съпругата на Мартин Боом - Сара Боом - загива в кулите-близнаци на 11 септември 2001 г. Бивш журналист, Мартин оттогава се заема с непривични работи, търсейки смисъла на своя живот, включително грижата за сина му Джейк, роден на 26 октомври 2000 г.

Джейк е с диагноза аутизъм и никога не е произнасял нито една дума. Той изпитва отвращение при всяко докосване. Мартин обаче вярва, че може да направи повече за сина си.

Момчето има рядката способност да вижда света като единно цяло и свързва събития, които другите възприемат като случайни. Така дарбата на Джейк може да му позволи да предскаже бъдещето.

С поредица от числа, той води баща си към открития за баланса в света; Мартин може би ще открие коя е голямата цел на Джейк и защо той се намира на Земята...

Дани Главър играе (в 8 от епизодите) ролята на професор Артур Телър - специалист в работата с деца-аутисти.

Два сезона, 26 епизода х43 мин.

От 31 юли до 14 август 2014 г. по bTV (11 епизода). От 29 януари 2015 г. - повторение. От 11 февруари 2017 г. - сезон II.

ИЗБРАНО