24: Не умирай днес

За филма

Оригинално заглавие: 24: Live Another Day
Държава: САЩ
Година: 2014
Жанрове: Екшън

Режисьор: (сценарий) Robert Cochran, Joel Surnow

В ролите: Кийфър Съдърланд, Мери Лин Раджскъб, Ким Рейвър, Уилям Дивейн, Майкъл Уинкот, Бенджамин Брат, Ивон Страховски, Джордан Рийд, Гбенга Акинагбе, Тейт Донован


Мистъри екшън-драма, продължение на наградения с "ЕМИ" сериал "24".
Отново задъхани сцени в реално време, с обичайното разделяне на екрана и проследяване на паралелни сюжетни линии.
Действието този път се развива в Лондон, а в центъра на динамичните събития отново е безстрашният агент Джак Бауър (Съдърланд).
Преди четири години Джак беше беглец от правосъдието. Сега, вече в изгнание, той отново е готов да жертва живота и свободата си, за да предотврати поредното глобално бедствие.

По следите на Джак са агентите на ЦРУ Стив Наваро (в ролята - Бенджамин Брат) и Кейт Морган (Ивон Страховски) - изобретателни и безскрупулни шпиони, Джордан Рийд (Гил Мати) – умен и опитен компютърен специалист на ЦРУ и Ерик Ритър (Гбенга Акинагбе) – силен, интелигентен и арогантен полеви агент. Решенията този път се вземат от Джеймс Хелър (Уилям Дивейн), който вече е президент на САЩ. Дясната ръка на Хелър е шефът на президентската канцелария Марк Будро (Тейт Донован), който е женен за дъщерята на Хелър - бившата любима на Джак Бауър, Одри (Ким Рейвър).

Междувременно, вече закоравялата Клоуи О’Брайън (Мери Лин Раджскъб) - довереното лице на Бауър в Отдела за борба с тероризма - работи тайно с хакера Ейдриън Крос (Майкъл Уинкот)...

12 епизода х46 мин.

От 15 май 2014 г. по FOX. От 12 февруари 2018 г. - повторение.

ИЗБРАНО