Малката булка

За филма

Оригинално заглавие: Balika Vadhu - Kacchi Umar Ke Pakke Rishte
Държава: Индия
Година: 2008
Жанрове: Сапун

Режисьор: Sidharth Sengupta, Pradeep Yadav

В ролите: Chetanya Adib, Avika Gor, Pratyusha Banerjee, Smita Bansal, Siddharth Shukla, Janvi Chheda, Anjum Farooki, Farida Jalal


"Child Bride - Strong Relationships of Tender Age": историята на Ананди (в ролята - Авика Гор и Пратюша Банерджи) в селския район Раджастан, която се омъжва за малкия Джагдиш още когато е на 8 години.

Сериалът проследява мъчителното пътуване на Ананди от края на детството ѝ до превръщането ѝ в жена.

Тя трябва да приеме и да се приспособи към новото чуждо семейство в ролята си на приятел, любовница, съпруга и снаха още докато е дете. Вече като млад възрастен, тя търси своята идентичност.

Поредицата дава чувствителен портрет на сгодяването на деца, които биват насилствено вкарани в брак, без да го осъзнават - в името на традицията. Те трябва да носят последиците през целия си живот...

Историята е вдъхновена от живота на майката на Purnendu Shekhar, който е автор на концепцията и сценарист. Тя самата е била омъжена на 15, а Шекар - изследвайки живота ѝ - разбира, че електронните медии могат да играят важна роля за осветяването на стандарта на живот на жените в селските области на Индия.

В края на всеки епизод се изписва цитат, описващ неговата тема и отправящ послание към обществото.

2248 епизода х20 мин. (2008 - 2016 г.)

От 7 април 2014 г. до 3 март 2017 г. по Нова телевизия / NOVA.
От 7 април 2014 г. по Diema Family. От 6 юни 2015 г. - повторение.

ИЗБРАНО