Клондайк

За филма

Оригинално заглавие: Klondike
Държава: САЩ / Канада
Година: 2014
Жанрове: Приключенски

Режисьор: Саймън Селан Джоунс

В ролите: Тим Рот, Ричард Мадън, Аби Корниш, Белинда Мълруни, Бил Хаскел, Мартон Чокаш, Иън Харт, Огъстъс Пру


Минисериал в 6 части (274 минути) по книгата на канадската историк и писателка Шарлът Грей „Златотърсачи: Забогатяване в Клондайк” ("Gold Diggers: Striking it Rich in the Klondike", 2010 г.).
Поредицата съживява историята на жителите на град Доусън – столицата на Златната треска. Истински събития от зората на калифорнийската златна треска.

Разказът на главния герой Бил Хаскел ни отвежда из земя на несметни богатства и изпитания, а историите на алчни бизнесмени, изкусителни куртизанки, отчаяни миньори и местни племена се преплитат като златни жилки под замръзналата земя. Това е времето, в което слуховете за лесно забогатяване бързо завладяват Америка и света. Историите са събрани въз основа на информация от дневници и архивни кадри и по драматичен начин показват истинската история на тази епоха. Художественото съдържание се съчетава с реални факти и събития.

Рразкази за алчност, преследване, оцеляване и по-добър живот - това е истинската "американска мечта".

Приключенската драма ни показва живота на двама приятели от детинство - Бил (в ролята Richard Madden) и Епстейн (Augustus Prew) - в края на 1890-те години, когато те се втурват в столицата на Юкон. Тази приказка от типа "човек срещу природа" отвежда героите в страната на неоткритото богатство, но и на сурови условия и отчаяни, опасни герои, които са свидетели как техният народ и тяхната земя биват разрушени от авантюристични предприемачи...

Изпълнителен продуцент - Ридли Скот.

От 5 март 2014 г. по Discovery Channel.
От 23 декември 2017 г. по Epic Drama.
От 25 декември 2019 г. по Viasat Explore.

ИЗБРАНО