Знакът на българина: Кървавият код

За филма

Държава: България
Година: 2014
Жанрове: Трилър

В ролите: Момчил Карамитев, Симеон Лютаков, Ирмена Чичикова, Мариус Донкин, Стоян Алексиев, Анна-Мария Гюзелева, Николай Урумов


Политически трилър за тайните на историята, жаждата за власт, диктатурата на парите и силата на любовта.

По мотиви от романите „Заплахата Дан Браун“ и трите книги „Знакът на Българина“ на Димитър Недков. Продуцент - „Story Studio” (Димитър Недков).


Сюжетът преплита истории за войната между религиите, световния тероризъм, съвременната глобална политика и задкулисната роля на тайните общества, наред с вечните теми за любовта и личния избор.

Историята пресъздава усещането за материална и духовна криза, обхванала човечеството в началото на третото хилядолетие. Хората жадуват за спасение когато от дълбините на историята изплува забравена легенда за митичен Знак, в който е закодирано спасително послание.



През столетията знакът е бил разделен на три части, скрити в различни краища на света. Поверието гласи, че Знакът ще изпълни чудодейната си мисия само ако бъде събран в старинен храм в малък български манастир. И докато едни виждат в това шанс за по-добро бъдеще, то световната политическа и религиозна върхушка се опасява, че ще изгуби контрола върху човечеството. Хората на капитала и догмата решават да унищожат веднъж завинаги Знака, за да не допуснат установяването на хармония и човешка любов между народите. Така българските земи се превръщат в арена на гладиаторската схватка между съвременните Давид и Голиат за победа на доброто над злото.



По следите на Знака се впускат агент по религиозен тероризъм на ЦРУ, професор по религиозна семиотика, високопоставен масон, руски олигарх, фанатизиран терорист, елитна компаньонка, лидер на политическа партия и посветен в тайната езотерик. Действията на всеки от тях са продиктувани от волята и плановете на световните лидери – президентите на САЩ и на Русия, главата на Римокатолическата църква, лидера на масоните и водача на терористите. Тази необикновена мисия ще изправи всеки от героите пред сложни житейски избори и неочаквани обрати и в крайна сметка ще промени тяхната житейска философия.



Всички нишки на историята водят към българските земи, а българите най-после осъзнават, че битката за достойнството на техния род най-после е започнала.


6 епизода х55 мин.


От 10 март до 14 април 2014 г. по TV7. От 24 февруари 2015 г. - повторение. От 20 октомври 2015 г. - повторение.

ИЗБРАНО