Майстори готвачи

За филма

Държава: Канада
Година: 2001
Жанрове: Лайфстайл


"Cook Like a Chef": Вижте как го правят професионалистите в поредицата на "Knight Entertainment" - в нея професионални готвачи ни въвличат в кухнята на висшия кулинарен пилотаж.



Известни кулинарни експерти, главни готвачи в елитни ресторанти и преподаватели в кулинарни школи разкриват своите професионални тайни. Всеки епизод е посветен на определена тема: яйца, дивеч, печива, сосове... Добрият готвач може да направи чудеса с две яйца.



Понякога те използват продукти, които струват цяло състояние, друг път приготвят шедьоври от най-прости и достъпни неща. Стъпките им винаги са оркестрирани с часовникарска точност, но все пак оставят място и за импровизации.


Майсторите готвачи разкриват професионални техники. В тяхно изпълнение те изглеждат съвсем достъпни. В ръцете им парче свинско придобива блясък. Майсторите импровизират с лекота - и понеже наистина знаят и могат, творят кулинарни чудеса.

Благодарение на това шоу разбирате - защо за резервация в някои ресторанти се чака с месеци и защо има хора, готови да пропътуват стотици километри за една вечеря.



Спокойно може да приложите част от техниките и хитростите, които майсторите готвачи охотно споделят с вас. Те познават по-добре от всеки друг продуктите и най-подходящите технологии за приготвянето им, така че спокойно можете да почерпите от познанията и опита им. Всеки от водещите е звезда в областта си - сосове, тестени изделия, печено месо, риба - и се отнася към продуктите с благоговейно уважение.



Не по-малко професионален е тимът на операторите, който превръща снимането на храната и етапите на приготвянето й в барокова композиция.



Уеб сайт: http://www.knight-tv.com/siteV3/ourshows/cooklikeachef/index.html


От 2011 г. по Fiesta TV (5 сезона).

ИЗБРАНО