Агентите на ЩИТ

За филма

Оригинално заглавие: Agents of S.H.I.E.L.D.
Държава: САЩ
Година: 2013
Жанрове: Фантастика

Режисьор: Maurissa Tancharoen, Jed Whedon, Joss Whedon

В ролите: Кларк Грег, Минг-На Уен, Брет Долтън, Клоуи Бенет, Елизабет Хенстридж, Иън Де Касткер


Динамична трилър фантастика, която ни запознава с агент Фил Колсън (Кларк Грег), призован да оглави екип от изключително талантливи агенти - те разследват паранормални явления по цял свят, както и хора със свръхчовешки способности.

"ЩИТ" - превод от английското S.H.I.E.L.D. - е съкращението на отдел "Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division", Щаб за намеса, стратегическа и логистична защита на Отечеството.

Агентите на "ЩИТ" имат мисията да разследват всяка новост и странност по света и да закрилят обикновените от необикновените.

В пилотния епизод действието се развива след битката за Ню Йорк, когато съществуването на супергероите и извънземните вече е публично достояние и светът се опитва да проумее новата реалност.
Агент Фил Колсън се завръща в играта и погледът му незабавно е привлечен от тайнствената група Приливна вълна. За да наблюдава своя невидим и непознат противник, той събира малка група от подбрани агенти от няколко световни агенции и сформира организацията, известна като ЩИТ.

Първата задача на групата като екип е откриването на обикновен човек, който се е сдобил с необикновени сили. Сили, които могат да доведат до катастрофални последици...

В ролите: Кларк Грег (като Фил Колсън), Минг-На Уен (като Мелинда Мей), Брет Долтън (като Грант Уорд), Клоуи Бенет (като Скай).

6 сезона към 2019 г., 123 епизода х45 мин.
Уеб сайт: abc.go.com/shows/marvels-agents-of-shield

От 4 февруари 2014 г. по FOX. От 9 юни 2016 г. - нови епизоди на сезон III. От 30 май и от 6 юни 2017 г. - нови епизоди на сезон IV. От 25 януари 2018 г. - сезон V.

От 22 октомври 2018 г. по Diema. От 21 ноември 2018 г. - сезон II. От 21 декември 2018 г. - сезон III. От 16 октомври 2019 г. - повторение на сезон II.

ИЗБРАНО