Империум

За филма

Оригинално заглавие: Imperium
Държава: Испания
Година: 2012
Жанрове: Исторически

Режисьор: Carlos Sedes, Jorge Torregrossa

В ролите: Lluís Homar, José Sancho, Nathalie Poza, Jesús Olmedo, Aura Garrido, Antonio Mourelos, Belén Fabra


Продължение на епичната сага "Легендата за Испания" (2010 - 2012 г.). Продукция на Bambú Producciones, изпълнителни продуценти Ramón Campos и Teresa Fernández Valdés.

Историческата драма обръща поглед към претор Галба след кампанията в Нумансия. Отминало е време от кампанията на запад - след „Легендата за Испания”, сагата продължава с разказ за римлянинa, който се е бил срещу Вириат и неговата армия.


Испанците са разбили армията му и Галба губи честта и достойнството си. Всичко, което му остава, е да се върне обратно у дома. Преторът се завръща в Рим, но вече е лишен от всичко, което го е направило уважаван и властен човек: Сенатът се е отрекъл от него, а жена му е избягала при най-върлия му враг заедно с първородния му син Кайо - при човека, който го оставя в немилост, Квинт Сервилий Кепион.
Без достойнство и без първородния си син, Галба започва да планира отмъщение. Той никога не е изпитвал толкова ужасяващ враг, но ще направи всичко по силите си, за да го унищожи. Галба се заклева да отмъсти на Квинт и започва неумолимо да печели власт, възстановявайки си позицията, която му е била отнета.


Семейството му опитва да си върне името и положението, което са имали в Рим, но връщането на старото статукво ще се окаже много по-трудна задача - особено след като прави непростима грешка… с жена на име Кора. Тази грешка от миналото му все още го преследва. Един млад патриций е решен да разобличи Галба, опитвайки се да накаже човека, убил майката и братa на Кора, както и да освободи баща й - Тиберий.


Жена (Кара), готова да стигне до споразумение с неговия най-голям враг, за да спаси баща си - срещу мъж (Галба), твърдо решен да възвърне загубената си слава... И едно семейство, което копнее за контрол над Рим.

Битката за надмощие започва. Има място само са един от двамата в Рим!


12 епизода х60 мин.

Уеб сайт: antena3.com/series/imperium/


От 20 януари до 6 февруари 2014 г. по bTV.

ИЗБРАНО