Без пукната пара

За филма

Оригинално заглавие: 2 Broke Girls
Държава: САЩ
Година: 2011
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Whitney Cummings, Michael Patrick King

В ролите: Kat Dennings, Beth Behrs, Garrett Morris, Jonathan Kite, Matthew Moy, Jennifer Coolidge


От създателите на „Сексът и градът” и „Уил и Грейс”, продукция на Warner Bros. Television.
Ситуационната комедия проследява несполуките на съквартирантките Макс и Карълайн.

Те са млади, забавни, амбициозни и полагат неимоверни усилия, за да осъществят мечтата си – да стартират и развият собствен бизнес с тарталети в многомилионния Ню Йорк.
Дръзката Макс произхожда от бедно семейство и обстоятелствата я принуждават да работи на две места, за да преживява. Изтънчената Карълайн, от своя страна, е родена в заможно семейство, но по вина на баща си също се оказва без пукната пара...

Забавлявайте се с двете приятелки и вижте дългия им път към успеха.

Сезон 2:
Двете дами най-после имат възможност да започнат своето самостоятелно бизнес начинание, а кой ще бъде техният ангел, който ще им помогне и как ще завърши всичко...

Персонажите
Макс – искрена до болка или по-скоро изключително дръзка, е една от главните героини в сериала. Тя работи на две места, за да преживява – животът ѝ не е приказка и може би това е причината да е толкова твърда. Въпреки коравия си характер, дълбоко в себе си крие голямо сърце. Тя забавлява зрителя със саркастичните и хапливи отговори, които дава. Едно от работните ѝ места е заведението, където се запознава с Карълайн – новата сервитьорка. Ресторанчето напомня на кафенето от сериала „Обвързани" или на сепаретата от „Как се запознах с майка ви". Макс и Карълайн се сприятеляват, въпреки че са съвсем противоположни личности, в резултат на което Карълайн и нейният кон стават новите съквартиранти на Макс. Въпреки капризите си, Карълайн е добродушна, прави всичко със стил и има нюх за бизнес. По-думите на готвача Олег, Макс е „толкова готина", че почти се забравя „колко е проклета", докато Карълайн е „барби". Това, което ги свързва, е, че са млади, забавни и амбициозни.

Сериалът е носител на награда "ЕМИ" за 2012 г. в категория "Outstanding Art Direction for a Multi-Camera Series" (за Glenda Rovello - дизайнер продукция и Amy Feldman - декоратор), както и номинация за операторско майсторство (Gary Baum).

6 сезона (2011-2017), 138 епизода х22 мин.
Уеб сайт: cbs.com/shows/2_broke_girls
Фейсбук: facebook.com/2BrokeGirls

От 10 април 2013 г. по bTV.
От 2 юли 2014 г. по bTV Comedy (сезон II). От 5 юли 2018 г. - сезон VI (от 29 април 2019 г. - повторение).
От 31 юли 2016 г. по FOX Life. От 6 юли 2017 г. - сезон II. От 19 ноември 2019 г. - сезон IV.

ИЗБРАНО