Пасифик

За филма

Оригинално заглавие: The Pacific
Държава: САЩ
Година: 2010
Жанрове: Военен

Режисьор: Jeremy Podeswa, Timothy Van Patten, David Nutter

В ролите: Джеймс Бадж Дейл, Джо Масело, Джон Седа, Крис Милигън, Аштън Холмс, Том Ханкс


Военна драма на HBO - поредица на продуцентите Стивън Спилбърг, Том Ханкс и Гари Гьоцман за Втората световна война.
Епосът е базиран на истински истории на морски пехотинци от САЩ в обширния район на бойните действия в Тихия океан, а гледките и сцените трудно могат да се забравят...

Действието проследява преплетените истории на морските пехотинци Робърт Леки (Джеймс Бадж Дейл), Юджийн Следж (Джо Масело) и Джон Базилоне (Джон Седа) с другарите им от Морската пехота - от първата им битка с японците на Гуадалканал през джунглите на Кейп Глочестър и укрепленията на Пелелиу, по окървавените пясъци на Иво Джима и през ужаса на Окинава и накрая до триумфалното им, но нелеко завръщане у дома след капитулацията на Япония.

В продукцията участва цяла плеяда известни режисьори: еп. 1, 7 и 9 са режисирани от Тим Ван Патън (Семейство Сопрано, Game of Thrones, Престъпна империя, Сексът и градът, Рим); еп. 2 е режисиран от Дейвид Нътър (Game of Thrones, Антураж); еп. 3 и 10 - от Джереми Подесва (Престъпна империя, Зловеща семейна история, Истинска кръв, Борджиите, Тюдорите); еп. 4 - от Греъм Йост (Братя по оръжие); еп. 5 - от Карл Франклин (Дявол в синя рокля, Къща от карти); еп. 6 - от Тони То (Братя по оръжие); еп. 8 - от Дейвид Нътър и Джереми Подесва.

24 номинации на 62-ите телевизионни награди „Еми” (2010 г.) за праймтайм предавания.

10 еп. х60 мин.
Уеб сайт: http://www.hbo.com/the-pacific

От 15 мар 2010 г. по HBO.
От 6 април 2013 г. по TV7. От 7 юли 2014 г. - повторение.

ИЗБРАНО