Малкият принц

За филма

Държава: Франция / Германия
Година: 2010
Жанрове: Анимация

Режисьор: Pierre-Alain Chartier

В ролите: Gabriel Bismuth Bienaimé, Franck Capillery, Guillaume Gallienne, Brian Drummond


"Le petit prince": 52 еп. х23 мин.

Малкият принц живее на малъс астероид с любимата си роза и пътува из галактиката с единствения си приятел - говорещата лисица, при което се замесват в различни приключения. Принцът описва патилата им в писма до Розата, която ги чака.


Принцът и лисицата попадат на планетата на времето. В едно село те виждат един човек, който виси на стрелките на часовника на площада. Принцът успява да поправи часовинка и врмето отново започва да тече за жителите на селцето...


Принцът и лисицата тръгват да търсят Пазителя на времето, защото планетата продължава да бучи и заплашва да избухне. Оказва се, че Змията е подлъгала стария Пазител на времето да се превърне в малко бебе, като върне времето назад. Пазителят е бил много уморен да поддържа в ред всички часовници. Малкият принц и лисицата успяват да спасят планетата и да върнат стария облик на Пазителя на времето.


Принцът, лисицата, Одзъненд, капитанът на кораба и Илниос тръгват да търсят Великия изобретател, защото само той може да поправи Балонената уста.


Уеб сайт: http://www.thelittleprince.com/tv-serie/


От 6 октомври 2012 г. по БНТ1.

ИЗБРАНО