Русалки

За филма

Държава: Австралия
Година: 2006
Жанрове: Юношески

Режисьор: Jeffrey Walker, Colin Budds

В ролите: Cariba Heine, Phoebe Tonkin, Claire Holt, Angus McLaren, Cleo Massey,


"H2O: Just Add Water": фентъзи комедия, продуцирана през 2006 - 2010 г. от Jonathan M. Shiff Productions в 3 сезона, 81 епизода х 30 мин. с държавно финансиране от Film Finance Corporation Australia.


Ема, Клио и Рики са обикновени 16-годишни момичета, които живеят на слънчевото австралийско крайбрежие. Ема е наперена и с атлетично тяло, а Клио е неуверена и несръчна. Рики е различна – сдържана и проницателна. За нашите три героини животът се върти около дрехите, плажа и момчетата.


Историята започва, когато момичетата случайно доплуват до мистериозния остров Мако. Там те се изгубват в непроходимата джунгла, покриваща целия остров. И докато се опитват да се освободят от капана й, навлизат в древна пещера под вулкана на острова. Единственият им шанс да се спасят е да се спуснат по течението на подземна река, която минава през пещерата.... и става нещо странно, докато са във водата...

Ема, Клио и Рики успяват да напуснат острова и се завръщат към „нормалния живот”. Момичетата обаче разбират, че вече нищо не е същото. При допира им с водата те се превръщат в русалки!!!


Изненадите продължават. Момичетата откриват, че имат и различни магични сили, докато са във водата. Ема може да заледи водата, Рики – само с един жест на ръката я кара да заври, а Клио може да й придава желаната от нея форма. Всекидневните задължения се превръщат в проблем – сутрешното къпане, задължителните водни спортове, дори дъждът е нежелано явление. Трудно е да бъдеш нормален, когато през половината време си русалка! Въпреки всички трудности, момичетата успяват, благодарение на своя приятел Луис, да останат тийнейджъри и да навлезат в прекрасния воден свят, на който принадлежат.


Техните дарби непрекъснато ги въвличат в опасни приключения. Местният хулиган Зан не ще се спре пред нищо, за да разбере тайната им, а те трябва строго да пазят своите магически умения, за да не се превърнат в лабораторен експеримент.



От 15 декември 2007 г. до 10 юли 2008 г. по GTV (2 сезона x 26 епизода).

От 10 октомври 2008 до 22 март 2009 г. и от 3 юни до 16 юли 2009 г. - повторения (GTV, преименувана на bTV Comedy от 01.10.2009).

От 15 май до 6 август 2010 г. по bTV Comedy (III сезон, 26 епизода).


От 13 ноември до 25 декември 2010 г., от 23 май до 8 юни 2011 г. и от 1 октомври до 25 декември 2011 г. - повторения на III сезон (bTV Comedy).

ИЗБРАНО