Къщата ми е пълна с огледала

За филма

Държава: Италия
Година: 2010
Жанрове: Биографичен

Режисьор: Виторио Синдони, Енио Гуарниери

В ролите: София Лорен, Енцо Декаро, Никола ди Понто, Маргарет Маде, Xhilda Lapardhaja, Cinzia Monreale, Cinzia Monreale


"La mia casa è piena di specchi": минисериал в 4 епизода (x52 мин.) по едноименната автобиографична книга на Мария Шиколоне, по-малката сестра на София Лорен.

Поредица за живота на София Лорен от следвоенните години до успехите й в киното, емоциите от спечелването на първия й "Оскар" през 1962 г. за ролята й във филма "Чочарка". Самата Лорен играе ролята на майка си Ромилда Вилани - пианистка и неуспяла актриса.


Гледната точка във филма е тази на Мария Шиколоне, но акцентът е едновременно върху нея, София и Ромилда. От тези три жени най-тежка съдба е имала Мария. До последно нейният баща отказвал да я припознае за законна дъщеря и дори се твърди, че му било платено, за да стори това.


1 епизод:

В малкото градче Поцуоли живее Ромилда Вилани заедно с двете си дъщери – София и Мария. Кратката, но бурна любов с Рикардо Шиколоне е предопределила съдбата й. Той признава София за своя дъщеря, но отказва да даде фамилията си на Мария. Амбицирани от отказа му, Ромилда и София се отправят към Рим, за да превземат „Чинечита”.



2 епизод:

На конкурса „Мис Рим” тя се запознава с прочутия кинопродуцент Карло Понти. Майката е принудена да отстъпи главната роля в живота на дъщеря си. Кариерата на София набира скорост – в началото на 50-те години тя участва в десетки филми. Ромилда се съгласява да даде пари на Рикардо, но в замяна иска от него да признае Мария за своя дъщеря.



3 епизод:
Срещу солидна сума Рикардо Шиколоне се съгласява да признае Мария за своя дъщеря. София става все по-популярна и все повече се отчуждава от майка си. Мария се запознава с Романо Мусолини и от пръв поглед се влюбва в него. Ромилда страда от липсата на София и се опитва да си върне Рикардо.


4 епизод:

Ромилда разбира, че Рикардо има любовница. Той й обяснява, че причината за изневерите му е деспотичният й характер. Мария се жени за Романо, но не може да се освободи от зависимостта си от Ромилда. София получава „Оскар” за ролята си във филма „Чочарка”. Ромилда се оттегля в Поцуоли и преоткрива стойността на простите неща.


От 8 май 2012 г. по БНТ2. От 17 до 21 декември 2012 г. - повторение.

От 3 октомври 2012 г. по БНТ1. От 21 юли 2014 г. - повторение.

ИЗБРАНО