Сестра Джаки

За филма

Държава: САЩ
Година: 2009
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Evan Dunsky, Linda Wallem, Liz Brixius

В ролите: Еди Фалко, Ив Бест, Питър Фачинели, Мерит Уивър, Пол Шулц


Nurse Jackie”: черна комедия на Showtime Networks и Lionsgate Television, епизоди х27 мин.

Медицинската сестра Джаки Пейтън от спешното отделение на болница „Вси светии“ в Ню Йорк, пристрастена към наркотиците, търси баланса между изискванията на напрегнатата си работа и личните си драми. За Джаки всеки ден е като състезание по слалом между пациенти, лекари, колежки-сестри и неразумните ѝ любовни авантюри.


Сезон V:

След преждевременното си оттегляне от рехабилитацията, Джаки става по-уравновесена и сравнително по-щастлива, но това е само затишие пред буря. Докато краят на брака ѝ наближава, една катастрофа в резултат от невнимание изпраща Джаки (Еди Фалко) в Спешното отделение на собствената ѝ болница „Вси светии“. По време на възстановяването си, тя среща полицая от Ню Йорк Франк Верели (Адам Ферера) – образцово ченге и свестен човек във всяко отношение, който попълва полицейския отчет, но опитите му за флирт може да въвлекат Джаки в непредвидени срещи.


Междувременноу, персонажът се попълва с нов лекар-травматолог (Морис Честнът) – бивш военен лекар, който не спазва обичайния протокол, и с млада местна жителка (Бети Гилпин), която се измъква, флиртувайки, от ежедневните си отговорности.

В компанията на новите си колеги, излизайки от обичайната си зона на комфорт, Джаки отбелязва годишнината от своя период на уравновесеност.


С ролята си на Джаки Пейтън, актрисата Еди Фалко печели няколкократно „Еми“ за “Най-добра комедийна актриса”, наградата на Гилдията на киноактьорите и наградата „Златен глобус“.


7 сезона къв 2015 г., епизоди х27 мин.

Уеб сайт: http://www.sho.com/sho/nurse-jackie/home


От 23 март 2012 г. по TV7.

От 25 май 2014 г. по Diva Universal (сезон V).

ИЗБРАНО