Фантоми

За филма

Държава: Великобритания
Година: 2002
Жанрове: Трилър

Режисьор: Omar Madha, Julian Simpson, Alrick Riley

В ролите: Рупърт Пенри Джоунс, Питър Фърт, Хю Саймън, Олга Сосновска, Никола Уокър, Раза Джафри, Анна Чансълър, Лиза Фокнър, Матю Макфейдън


"Spooks" / "MI-5": По идея на Дейвид Уолстънкрофт. 10 сезона, епизоди х60 мин.


Ежедневието и скритата борба на агентите от МИ-5 - английската служба за вътрешно разузнаване и национална сигурност. Животът на хиляди невинни хора зависи от тях. Те владеят правилата на критичната линия между безопасността и терора. Запознайте се с най-информираната тайна организация за борба с престъпността във Великобритания - МИ-5: те не работят "от 9 до 5". Те търсят истината, а животът им е лъжа. Те са "ФАНТОМИ".


В един свят, в който функцията на разузнавателните служби е по-важна от всякога, а работата на правителствените агенти - по-опасна откогато и да било, „Фантоми” е един провокативен, реалистичен и актуален сериал, заснет и изигран с прецизността, с която британските агенти вършат работата си.


В Х сезон:

След предателството на Лукас и обвиненията срещу Хари Пиърс, той все пак е оправдан и върнат в Отдел Д на МИ-5 в много труден момент, когато някой саботира преговори на най-високо ниво между Великобритания и Русия. Има и реален риск за живота на бивша агентка и бивша любима на Хари, от която той има син.

От куриер на МИ-5 е откраднато куфарче, което съдържа досиетата на петима действащи агенти. Някой, разбивайки защитите на досиетата, започва да ги пуска в интернет и по този начин да ги излага на смъртен риск. Хари и хората му го откриват, но се оказва, че на него куфарчето му е подхвърлено и той просто го използва, разчиствайки стари сметки с МИ-5.

През летището в Англия е внесено радиоактивно вещество, с което група анархист-терористи начело с Джон Гриър се канят да направят и взривят мръсна бомба в Лондон. Димитри завързва романтична връзка със сестрата на Джон, за да може да предотврати атентата...


Уеб сайт: http://www.bbc.co.uk/spooks/index.shtml


От 30 юли 2009 г. по БНТ1 (VI сезон). от 30 юни 2010 г. - VII сезон. Ог 1 до 10 октомври 2012 г. - X сезон (6 епизода), повторение от 2 септември 2013 г.

От 16 януари 2012 г. по TV7.

От 20 ноември 2013 г. по FOX Crime.

ИЗБРАНО