Обща медицина

За филма

Държава: Италия
Година: 2007
Жанрове: Драма

Режисьор: Renato De Maria, Luca Ribuoli

В ролите: Никол Гримодо, Андреа Ди Стефано, Фабрициа Сачи, Роберто Ситран, Франческа Реджани


"Medicina generale": В италианска болница, екип от лекари ежедневно се сблъсква с какви ли не случаи: от спортиста с тежко сърдечно заболяване, което поставя под въпрос кариерата му, до болния от паркинсон пенсиониран генерал, изоставен от своите близки; от младата майка в хепатитна кома, спасена като по чудо, до безпомощната старица, умираща от обикновен грип.


В лекарския екип има един мъж и една жена, много различни по характер и професия, които съдбата е решила да събере. Тя е 30-годишната медицинска сестра Ана Морели /Никол Гримодо/ е току-що разведена млада жена с осемгодишен син и безотговорен бивш съпруг. Днес е първият й работен ден като старша сестра на отделението и това доста я притеснява, а ще трябва да се справи и с откритата неприязън на 50-годишния Анджело, неин конкурент за поста отговорник по отделение.

Той е 40-годишният кардиолог Джакомо Полиани /Андреа Ди Стефано/, заклет ерген, чаровник и непоправим женкар...


Лекар и медицинска сестра - банална история с щастлив край? Едва ли.
Още след първия си ден в отделението Ана разбира, че е бременна от бившия си съпруг. Тя би желала да задържи детето, но мъжът й ясно дава да се разбере, че въобще не го е грижа. Джакомо още не знае нищо за новата старша сестра, но чувства неустоимо привличане към красивата Ана. Изпитвайки страх от обвързване, досега винаги той пръв е прекратявал връзките си, за да не бъде изоставен - ала този път е различно.


Междувременно животът в болницата продължава: един микрокосмос от различни хора, всеки със своята история. Един малък свят, в който съжителстват болка и надежда, болест и изцеление, любов и страдание.


От 6 януари 2012 г. по "Черно море".

От 16 февруари 2012 г. по BGTV (28 епизода).

ИЗБРАНО